Karoline (19) utteken til World Cup i Østersund!

Postet av Førde IL den 28. Nov 2016

DEBUT: 19 år gamle Karoline Erdal er teken ut til verdscup for første gang i karriera. Her frå Beitostølen tidlegare i november då ho vart beste norske i sesongopninga.

DEBUT: 19 år gamle Karoline Erdal er teken ut til verdscup for første gang i karriera. Her frå
Beitostølen tidlegare i november då ho vart beste norske i sesongopninga. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)


Karoline (19) klar for verdscup!

SKISKYTING: Eventyråret 2016 vil ingen ende ta for Karoline Erdal.

– Det er sjølvsagt veldig moro og veldig stort, seier Karoline Erdal.

19-åringen sit på Gardermoen då Firda snakkar med ho.

Destinasjon? Östersund og verdscup i skiskyting.

– Eg fekk beskjeden etter IBU-rennet på fredag. Dette er ein ny bonus for meg, seier Erdal.


Jubelår

Året 2016 har vore eit kanonår for den talentfulle skiskyttaren frå Førde, og det starta med at ho i januar vart ho sprintverdsmeister i ungdomsklassen i junior-VM. Tidleg i november vart ho beste norske i sesongopninga på Beitostølen med 4.-plass på fellesstarten.

Dette gjorde til at ho vart utteken til IBU-cupen på Beitostølen i helga som var. I sin internasjonale debut på seniornivå vart ho nummer sju på sprinten fredag.

Og no vert altså jubelåret toppa med verdscupdebut i Sverige kommande onsdag. Då står ho på startstreken på 15 kilometer normaldistanse.

– Å få gå World Cup allereie no blir ei veldig god erfaring for meg. Dette gler eg meg veldig til, seier Erdal.

Går fleire renn

I tillegg til normalen skal førdianaren også gå sprint laurdag og jaktstart søndag.

– Etter desse renna blir det fullt fokus på juniorsesongen. For det er junior-VM som er det store målet for sesongen i år, seier Erdal.

Junior-VM blir arrangert i Russland i slutten av februar.

Landslagstrenaren: – Ho er i form

Trenar for kvinnene sitt elitelandslandslag, Stian Eckhoff, seier følgande til Firda om at Karoline Erdal får prøve seg mot dei største stjernene i skiskyttarsirkuset denne veka:

– Vi har ein del som slit med skader og sjukdom, og då opna det seg opp rom for å ta med nokre juniorar. Det er både for læringa og opplevinga sin del. Å få vere med på verdscup vil vere motiverande, seier Eckhoff.

Landslagstrenar Stian Eckhoff.

Landslagstrenar Stian Eckhoff. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Landslagstrenaren er klar på at han ikkje forventar noko som helst når det gjeld prestasjonar i verdscupen.

– Ein må hugse at Karoline er junior og ho må ta stega naturleg. Men jenta er i form og det blir spennande å sjå ho mot dei beste. Det er nok nokre steg opp til toppen, men gjer ho eit godt løp skal ho vere fornøgd. Eg forventar ingenting, seier Eckhoff.

Verdscupveka i Östersund starta søndag med mix-stafettar. Johannes Thingnes Bø gjekk siste etappe for Norge, og han gjekk laget inn til siger.

Storebroren Tarjei slit framleis med helsa, og han er difor ikkje med.

UTTAK OG PROGRAM VERDSCUP ÖSTERSUND:

Kvinner:

Tiril Kampenhaug Eckhoff, Fossum IF

Fanny Horn Birkeland, Oslo SSL

Marte Olsbu, Froland IL

Ingrid Landmark Tandrevold, Fossum IF

Karoline Erdal, Førde IL

Ragnhild Femsteinevik, Hålandsdal IL

Menn:

Ole Einar Bjørndalen, Simostranda IL

Johannes Thingnes Bø, Markane IL

Emil Hegle Svendsen, Trondhjems Skiskyttere

Henrik L’Abée-Lund, Oslo SSL

Lars Helge Birkeland, Birkenes IL

Erlend Øvereng Bjøntegaard, IL Bevern

Vegard Bjørn Gjermundshaug, Alvdal IL

Program World Cup runde 1:

Onsdag 30. november kl. 18.00 Kvinner 15 km normalprogram

Torsdag 1. desember kl. 18:00 Menn 20 km normalprogram

Lørdag 3. desember kl. 11:45 Kvinner 7.5 km Sprint

Lørdag 3. desember kl. 14:45 Menn 10 km Sprint

Søndag 4. desember kl. 11:15 Kvinner 10 km jaktstart

Søndag 4. desember kl. 13:20 Menn 12.5 km jaktstartNIF ber om kandidater til "årets ildsjel 2017"

Postet av Førde IL den 30. Sep 2016

Hvem er ildsjelene i ditt idrettslag? Nominér kandidater nå!

ildsjel612.jpg
Av: Geir Owe Fredheim
Publisert: 30.09.2016
Facebook Twitter LinkedIn E-post

Hvem mener du er den mest markante ildsjelen i ditt idrettslag som fortjener den fantastiske utmerkelsen Årets ildsjel? Nå kan du nominér din kandidat!

Kjenner du en ildsjel, eller kanskje flere, som utgjør en forskjell i ditt idrettlag og for lokalmiljøet? Kjenner du en person, med et brennende engasjement for barn og unge og som er en inspirasjonskilde og et forbilde for neste generasjon frivillige?

I så fall bør du sette av noen få minutter til å løfte frem og nominere den personen du mener fortjener å bli hyllet på Idrettsgallaen 7. januar i Hamar OL-Amfi!

Nominer din kandidat frem til 30. oktober!

Tre kriterier
Nominasjonsperioden varer frem til søndag 30. oktober. Det er tre kriterier for å bli vurdert som Årets ildsjel.
- Vedkommende må ha gjort en solid innsats for idretten. Han eller hun må være trener, tillitsvalg eller ha andre verv, og vedkommende kan ikke være heltidsansatt, sier Bente Engelhardtsen Widding, prosjektleder for Årets ildsjel i Norges idrettsforbund.

Hun ber alle som nominerer en ildsjel om å bruke litt ekstra tid på å nominere.
- Det vi ofte ser er at de kandidatene som får en litt utfyllende begrunnelse har større sjanse for å bli lagt merke til. Juryen er helt avhengig av å få nok bakgrunn for ildsjelens frivillig arbeid slik at de kan ta en riktig avgjørelse, sier Widding.

Idrettspresident Tom Tvedt sier at prisen er en flott anledning for hele Idretts-Norge å vise sin takknemlighet til alle ildsjeler og frivillige i små og store idrettslag.
- Over hele landet er det tusenvis av frivillige ildsjeler som gjennom hele året legger ned en uvurderlig innsats for sine klubber og utøvere.
- Vi vet at idretten er tuftet på frivillighet, og at den aller største æren for den gode lokale aktiviteten er det alle de frivillige trenere, ledere, dugnadsarbeidere og tillitsvalgte som skal ha, sier Tom Tvedt.

Mange idrettskjendiser i juryen
Årets ildsjel-jury består av en rekke kjente idrettsprofiler. Bare hør her: Kjetil André Aamodt er juryleder, Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er ny i juryen. Det samme er bronsemedaljør fra OL i Rio - roeren Are Strandli. I tillegg består juryen av Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Helene Olafsen, Birgit Skarstein og Marit Roland Udnæs. Sistnevnte er medlem av idrettsstyret i Norges idrettsforbund.

Les mer om Årets ildsjel 2017
Vart heidra med idrettsprisar

Postet av Førde IL den 17. Mai 2016

Firda.no - Publisert: 17. mai 2016, kl. 21:51

Førde IL toppidrettsstipend og Finn Friis Hafstad Minnestipend vart delt ut under 17. mai-feiringa i Førdehuset.

 Frå venstre Silvia Kapstad (styrkeløft), Torstein Bu (langrenn), Gjøran Tefre (langrenn), Karoline Erdal (skiskyting) og Håvard Gutubø Bogetveit (skiskyting).

Frå venstre Silvia Kapstad (styrkeløft), Torstein Bu (langrenn), Gjøran Tefre (langrenn), Karoline Erdal (skiskyting) og Håvard Gutubø Bogetveit (skiskyting). (Foto: Geir Ivar L. Ramsli, Firda)

Førde IL toppidrettsstipend:

Tor Starheim frå Førde Idrettslag kunne fortelje at Karoline Erdal mellom anna har vunne gull i junior-VM i skiskyting sprint, VM-bronse i stafett, pluss gull i junior-NM fellesstart.

I tillegg er Erdal òg ein særs dugande motbakkeløpar, langrennsløpar, skyttar og skifeltløpar.

Ho er òg teken ut på utviklingslandslaget i 2016/2017.

Silvia Kapstad var utteken på juniorlandslaget i styrkeløft hausten 2015, og har billett til junior-VM i Praha i september.

Ho har mellom anna vunne VM-sølv i benkpress med 132,5 kilo og VM-bronse i markløft med 192,5 kilo.

Kapstad vart i april Europameister for junior der ho vann alle disiplinar. Mellom anna braut Kapstad draumegrensa på 200 kilo i markløft, og ho sette ny personleg rekord samanlagt med 542,5 kilo.

Kapstad har òg spelt fotball for Førde sitt damelag, og ho har vore instruktør på Førde ILs Sommaridrettsskule i fleire år.

Gjøran Tefre er mellom anna rangert som Norges 50. beste langrennsløpar på herresida, og han debuterte i World CUP sesongen 2015/2016.

I desember 2015 var Tefre kåra til Årets idrettsnamn av Firda-lesarane, og kom i april med på allroundlaget til Thomas Alsgaard.

Håvard Gutubø Bogetveit fekk i februar sin første pallplass i verdscupen i skiskyting i Canmore i Canada då han som ankermann på det norske mixed stafettlaget gjekk inn til ein 3. plass.

Tre veker seinare tok han EM-bronse i mixed stafett i Russland.

Finn Friis Hafstad minnepris:

Torstein Bu vann sølvmedalje i langrenn for U23 på Meråker i 2016, og har hatt jamt gode topp 10 resultat i Norgescupen.

Komiteen for minnefondet har merka seg at Bu kan syne til sterke idrettsprestasjonar i sesongen 2015/2016, og at han er eit godt førebilete for dei andre langrennsløparane i Førde IL. Bu tek òg aktivt del på alle nivå i gruppa, heiter det grunngjevinga.

Lenke firda.no: http://www.firda.no/sport/forde/vintersport/heidra...

Fantastiske Karoline Erdal er verdsmeistar !!!

Postet av Førde IL den 29. Jan 2016


firda.no 29.01.16 kl. 10:50: No er ho best i verda

Førde-jenta Karoline Erdal vart fredag føremiddag verdsmeister i skiskyting. Under meisterskapen i Romania vann Førde-jenta sprinten i rein utklassingsstil, og var innpå halvminuttet raskare enn den norske lagvenninna, Emilie Kalkenberg, som fekk sølvmedaljen.

- Eg er så glad. Eg har aldri følt det slik som dette tidlegare. Men denne kjensla er det beste eg har opplevd, jubla Erdal overfor Norges Skiskytterforbund sin representant i Romania rett etter målgang. Og ho la til: - Eg er så glad, og så stolt over meg sjølv, strålte Førde-jenta.

Erdal skaut fullt hus på den første liggande skyting, og med berre ein bom på ståande, var det ingen av konkurrentane som var i nærleiken av å hamle opp med ho.

På torsdag vart Erdal nummer seks på normalprogrammet, og på samme måte som ho den dagen var blant dei raskaste i sporet, så var det ingen kunne følge ho på sprinten i dag.

Til helga skal Erdal også gå stafett under junior-VM i Romania.

http://www.firda.no/sport/skiskyting/forde/no-er-h...

nrk.no 29.01.16 kl. 11:11: Dobbelt norsk i junior-VM

Skiskytter Karoline Erdal tok gull på sprinten i junior-VM i Romania fredag. Førde-jenta hadde 9 treff og full klaff i sporet. Sølvet gikk til Emilie Ågheim Kalkenberg. – Denne følelsen er den beste jeg har opplevd, sier Erdal i en pressemelding.http://www.nrk.no/sport/dobbelt-norsk-i-junior-vm-...

dagbladet.no 29.01.16 kl. 11:15: Dobbelt norsk i ungdoms-VM i skiskyting

Karoline Erdal var best på sprinten i ungdomsklassen i junior-VM i skiskyting. Emilie Ågheim Kalkenberg sørget for dobbelt norsk.Cheile Gradistei, Romania (NTB): Erdal var suveren både i løypa og på standplass. Førde-jenta bommet en gang, men det var nok til å sikre gullet med 28,5 sekunder ned til Kalkenberg, som hadde like mange bom.

Ågheim Kalkenberg tok sølvet med fire sekunders margin til ukrainske Anna Kryvonos. Kristina Skjevdal ble nummer 13. VM i skiskyting for ungdom og juniorer pågår i rumenske Cheile Gradistei.

http://www.dagbladet.no/2016/01/29/sport/skiskytin...

skiskyting.no 29.01.16: Dobbelt norsk på jentenes sprint i junior-VM

I dag var det sprint for kvinner ungdomsklassen i junior-VM, og de norske jentene sørget for nok en jubeldag, da de tok med seg både gull og sølv hjem!

Førde-jenta Karoline Erdal var suveren både i løypa og på standplass og sikret norsk gullfest i Cheile Gradistei i Romania. Hun skjøt 9 treff og hadde også en meget god dag i løypa.

Etterpå var det en superglad jente som kunne klatre øverst på seierspallen.
- Jeg er så glad! Jeg har aldri følt det sånn før, men denne følelsen er den beste jeg har opplevd. Jeg er så stolt over meg selv og Emilie, sier gulljenta.

Emilie Ågheim Kalkenberg fra Skonseng UL gjorde dagen endra bedre da hun med startnummer 72 kjempet seg inn til sølvplass. Med 4 sekunders margin til nr. 3 sikret hun norsk andreplass. Emilie hadde også 9 treff og var 28,5 sekunder bak Karoline i mål.

- Dette er helt rått! Jeg følte ikke at jeg gikk så fort, men det gjorde jeg jo, jublet sølvjenta.

Kristina Skjevdal fra Røros IL gikk inn 13. plass. Med 2 bom var hun 1,16 minutt bak Karoline i mål.

http://www.skiskyting.no/no/nyheter/Dobbelt+norsk+...Karoline Erdal med nytt NM-Gull og VM-uttak!

Postet av Førde IL den 11. Jan 2016

Karoline Erdal kunne smile breidt etter å ha vunne både sprint i Norgescupen og fellesstarten i junior-NM.

Etter Norgescup-siger og nytt NM-gull i helga, fekk Karoline Erdal (18) frå Førde IL Skiskyting måndag 11.01.16 gladmeldinga om at ho er ein av tre utøvarar som skal representere Norge i Cheile Gradistei i Romania når junior-VM vert arrangert frå 27. januar til 2. februar!


Klipp frå firda.no 10.01.2016:

Denne helga har Karoline drøymt om

Gårsdagens siger i Norgescupen, vart toppa med NM-tittel for skiskyttar Karoline Erdal søndag.

– Det har vore ei utruleg helg for min del, seier ei glad Karoline Erdal til Firda, medan ho står å ventar på premiesermonien etter helgas NM-renn i fellesstart.

Så godt gjekk det på fellesstarten, at Erdal ventar på å bli krona som norgesmeister, etter å ha slått knockout på konkurrentane.

Måtte i kjellaren etter krefter

Men som på våre kantar har det vore utfordrande tilhøve på Lillehammer. Kulden gjorde skiføret særs tungt.

– Eg trudde ikkje at det gjekk så fort i dag, men når eg går først i mål, så må det ha gått bra fort. Det var godt å kunne innkassere sesongens to første sigra, og dei kom på eit godt tidspunkt, seier Erdal.

På sprinten laurdag skaut Erdal berre ein bom, medan ho på søndagens fellesstart måtte sjå tre skot gå utanfor blinken.

– Det er ekstra moro å vinne fellesstart. Då veit ein korleis det har gått når ein kryssar mållinja, og ein startar saman.

VM-tur i kikkerten

Helgas konkurranse var og uttaksrenn til det kommande junior-VM i Romania. Før helga låg ikkje 18-åringen frå Førde så godt an med tanke på å få ein av Norge sine plassar.

– Eg har nok styrka sjansane mine i helga. Men eg vil ikkje forskotere noko, så eg får vente å sjå til uttaket vert klart neste veke, seier Erdal.

– Men eg kjende at eg det var ekstra press på meg laurdag. Då var eg spent. Likevel greidde eg å prestere, så under dagens renn kunne eg senke skuldrene, legg ho til.

Dei to sigrane gjer og at Erdal no har klatra til topps på samanlagtlista i Norgescupen.

– Neste runde går i Stryn, men om eg skulle bli teken ut til VM, så er eg ikkje sikker på om eg har høve til å delta der, seier Førde-jenta før ho lyt avslutte telefonsamtalen for å rekke premiesermonien.

http://www.firda.no/sport/forde/skiskyting/denne-h...
Info januar 2016

Postet av Førde IL den 4. Jan 2016

INFO JANUAR 2016.pdf


ÅRSMØTE I FØRDE IL – torsdag 31.03.2016

Dato for årsmøtet vert sett til torsdag 31. mars 2016. Frist for innsending av saker er 1. mars. Særidrettsgruppene må avholde sine respektive årsmøter seinast 15. mars. NIF sitt idrettsting i mai 2015 vedtok dei nye årsmøtefristane.

VALKOMITEEN TEK MOT FRAMLEGG/NOMINASJONER

til leiar og styremedlemer i Førde IL hovudlaget. Send forslag innan 1.marstil FIL valkomiteen:

  • Knut Folkestad, leiar folkestad@union.no
  • Nils Olav Kongsvik, medlem
  • Monica Litsheim, medlem
  • Steinar Gram (vara)

ÅRSAVSLUTNING 2015 – frist 01.02.2016

Frist for innlevering av regnskapsdokumentasjon er måndag 1. februar 2016. Resultatrekneskap, saldobalanser, hovudbøker osv. kan sendes på mail til revisorkurt.hyllestad@bdo.no (tlf. ) eller anne.mortensbakke.solheim@bdo.no (tlf. 47800028).

  • Idrettslag/særidrettsgrupper som har færre enn 600 bilag i løpet av et regnskapsår, kan nytte låsbart regneark som regnskapsprogram (NIF har under utarbeiding ein Excel-mal, men denne vert ikkje lansert før medio februar 2016).
  • Alle idrettslag som har flere enn 600 bilag i løpet av et regnskapsår, skal nytte elektronisk regnskapsprogram.
  • Rekneskapet må følgje Norsk Standard Kontoplan.
  • Lenke til NIF sine rekneskaps- og revisjonsbestemmelsar HER.

ÅRSMELDINGAR og BUDSJETT FRÅ GRUPPENE

må vere styret i hende innan 17.mars 2016. Vi sender alle årsmeldingane til trykking

i veke 12-2016. Hugs og referat frå årsmøter og oversikt over ny styresamsetjing med epost og adresser/mobil. Særidrettsgruppene sine årsmeldingar vert trykt som vedlegg til hovedlaget si årsmelding. Dersom særgruppa vil framheve ting spesielt og evt. sende med bilder, må dei gjere dette på eiga sak (frist 1. mars).

IDRETTSREGISTRERINGA 2015

Frist for idrettsregistreringa 2015 er flytta frå januar til 30. april fom. 2016. NIF opplyser at vi vil få ein e-post påminning om dette. Særidrettsgruppene/medlemmane pliktar å registrere/betale sitt medlemsskap via KlubbAdmin (registrering) / Min Idrett (betaling). Det er kun betalande medlemmer som kan rapporterast. I 2015 hadde Førde IL 1700 betalande medlemmar via vårt medlemsregister i KlubbAdmin (av cirka 2000 unike medlemmer til einkvar tid). Registreringa er grunnlag for tildeling av midlar til Førde IL, og seinare gjeld det som grunnlag for tildeling av blant anna LAM-midlar (aktivitetsmidlar) til gruppene.

FINN FRIIS HAFSTAD MINNEFOND

sitt stipend går jf. statuttane til utøvarar innan ski, fotball eller friidrett og vert kunngjort på årsmøtet 31. mars og delast ut i forbindelse med 17. mai markeringa i Førde . Ein har berre høve til å vinne dette minnestipendet ein gong, så tidlegare vinnerar kan ikkje renominerast jf. minnestatuttane. Send begrunna framlegg til leiar Sveinung Nordtveiti minnefondet innan 1. mars. E-post sveinung@narleik.no.

TOPPIDRETTSSTIPENDET 2015

Styret i Førde IL vil kunngjere vinnar (-ar) av Førde IL sitt toppidrettstipend 2015 på årsmøtet 31. mars. I 2015 er det heile 9 av våre klubbmedlemmer som har fått gleda av å representere Norge i internasjonale tevlingar og meisterskap, og det er forventa at kampen står mellom dei som har konkurrerert med «flagget på brystet». Særidrettsgruppene har tidlegare år blitt oppmoda om å nominere kandidater til toppidrettstipenda, men vi ser det ikkje føremålstenleg å gjenta denne oppmodinga i år.

NY FELLES NETTSIDE: www.fordeidrettslag.no

Førde IL har nyleg inngått avtale med IdrettenOnline (Bloc AS) om ny nettside for Førde Idrettslag. Systemet har eit relativt lågt brukargrensesnitt, er bra integrert med sosiale media som Facebook, Twitter og Instagram, og er gratis for særidrettsgruppene å ta i bruk. Nettsidene er i utgangspunktet reklamefrie, slik at særidrettsgruppene kan legge til eigne sponsorar. Underteikna er i gang med utrulling, og det vil bli tilbod om meir nettkursing etter kvart.


Førde, 4.januar 2016

Tor Starheim

Leiar Førde IL

Tlf. 91876772

tor.starheim@gmail.com