Niande strake sigeren

Postet av Førde IL - Handball den 28. Jan 2024

H4 Førde-BSI 2 34-27 (19-10): Søndag spelte herrelaget sin kamp nummer ni i fjerde divisjon, og det enda med topoengar nummer ni. Det meste  var avgjort til pause, då vi leia med ni mål. Andre omgang var ikkje så bra, BSI 2 vann faktisk den med to mål. Men poeng vart det, og vi står med 18 poeng på ni kampar, Dale har 16 poeng på 10 kampar.

Komande søndag kjem Kjøkkelvik til Førdehuset. Det laget kan vere ein litt verre motstandar enn BSI 2, Kjøkkelvik har 11 poeng på åtte kampar.

Måla til Førde: Daniel Kvidahl 9 (1 på straffe), Jakub Rycerz 8, Mathias Indrebø 6, Lars Engen Skadal 3, Robert Herstad Sund 3, Kristian Henden 2, Matheus Diaz Boge 2, Øyvind Fougli Vraalsen 1. 
Tuva og Marie på landslagssamling

Postet av Førde IL - Handball den 21. Jan 2024

Marie Erichsen Myklebust (biletet) og Tuva Tefre Kalstad er kalla inn til regional landslagssamling i Bergen for spelarar fødde i 2006. Samlinga skal vere i Åsane Arena 2. til 4. februar. Både Tuva og Marie er venstrehendte kantspelarar. På samlinga er det to andre i same posisjonen.
Kickstart på 2024

Postet av Førde IL - Handball den 14. Jan 2024

Det har vært innholdsrike dager for klubben siden nyttår. Lørdag 6.1 spilte J14 kamp borte mot Bjørn, en kamp de vant med god margin og sørget for å komme seg i A-gruppa resten av sesongen, det vil si gode kamper og en arena de får muligheten til å utvikle seg godt på. Vi gratulerer med dette og ønsker laget lykke til videre i sesongen. Denne dagen tok også damene i 2.divisjon en solid hjemmeseier mot Follo 2.

Søndagen var J12 på tur til Dale for sin første kamp i 2024.

Fredag 12.01 hadde J13 sin første kamp for året, borte mot Florø. Turen startet fra Førde, men bilene måtte raskt snu da Naustdalstunellen ble stengt, kampen endte dermed uavgjort på grunn av litt tidspress, og J13 klarte å komme seg i A-gruppa nå i videre spill. Vi gratulerer med dette og ønsker masse lykke til i resten av sesongen.

Lørdag 13.01 var det full rulle for mange lag. J6 hadde sine første kamper, hvor de møtte Askvoll og seg seg i Askvollhallen, i samme hall hadde også J7 sine første kamper i 2024. J11 startet sesongen på hjemmebane, sammen med fjerdedivisjon som tapte mot Eid. 2.divisjon er på tur østover hvor helgas første kamp endte med 29-32 tap mot Fredrikstad 2.

Søndag 14.01 var nok en dag med enormt antall kamper for klubben. J9 tok turen til Fjalerhallen for sine første kamper i år. J12 hadde nye kamper mot Dale i Førdehuset og J16 hadde sin første kamp for året som endte med 7-24 tap mot Sogndal. Jenter og gutter 8 hadde full runde i Førdehuset, og fjerde divisjon reiste seg fra gårsdagens tap med 24-21 seier over Sogndal 2. 2.divisjon tok i dag seieren 27-22 borte mot Rygge.

Kommende veke er det nye konkurranser og aktiviteter for klubben.

Jenter 10 tar lørdag turen til Askvoll for kamper mot Askvoll/Holmedal, Dale og Høyang.

Jenter 12 tar nok en kamp mot Dale i Førdehuset 12.00 og 13.00

Førde United tar turen til Sandane og Trivselshagen for sine første kamper for året.

Fjerdedivisjon har en lang reise til Årdal hvor Jotun venter på dem klokka 14.30

Gutter 10 har kamper mot Florø klokka 14.45

Søndag 21.01 reiser J16 til Eid for kamp klokka 12.00

Vi takker for en god start på året, og ønsker alle sammen lykke til den kommende uka med treninger, kamper og andre aktiviteter.
To poeng med heim frå Østfold

Postet av Førde IL - Handball den 14. Jan 2024

To tøffe bortekampar, tremålstap mot Fredrikstad 2 laurdag og femmålssiger mot Rygge søndag. Trenar Øyvind Indrebø er sjølvsagt mest nøgd med at vi tok begge poenga mot Rygge.

- Som forventa har det vore ei tøff helg i Østfold. Laurdagskampen mot Fredrikstad 2 var tett og jamn heile vegen. Vi spelar ein bra kamp framover, men slepp inn for mange mål i deira ankomst. Resultatet kunne bikka begge vegar.

- I dag møter vi eit tøft fysisk og godt Rygge. Og vi møter eit entuastisk lag, med veldig trøkk på tribuna. Vi spelar ein fantastisk kamp i forsvar, og i periodar smart framme. 

- Eg er veldig fornøyd med at vi i dag spelar to solide omgangar i same kamp. I tillegg gler det meg den moralen laget hadde i dag. No er det fire veker til neste kamp. Dei skal vi bruke godt for å ta nye steg.

Førde er no på tredjeplass på tabellen med 18 poeng, to meir enn Hokksund, som har to kampar mindre spelt.

Kampfakta: 

Fredrikstad 2-Førde 32-29 (15-15): Mål for Førde: Estelle Ahjquist Lundh 9 (2 på straffe), Kinga Lemiech 5, Vilje Sande-Neset 4, Alexandra Afloarei 4, Annette Kaalstad 2, Oda Vindheim 2, Berenice Olga Halvorsen 1, Marie Erichsen Myklebust 1, Bianca Bruenich 1.

Rygge-Førde 22-27 (10-13): Mål for Førde: Estelle Ahlquist Lundh 9 (3 på straffe), Kinga Lemiech 7, Marie Erichsen Myklebust 4, Oda Vindheim 3, Alexandra Afloarei 2, Amalie Haugsbø Ness 1, Vilje Sande-Neset 1.
4.div damene med dobbeltkamp

Postet av Førde IL - Handball den 12. Jan 2024

I helga spiller vårt damelag i fjerdedivisjon dobbeltkamp her i Førde. De har startet sesongen godt og har fem av syv mulige seire. Lørdag 17.40 venter Eid på motsatt banehalvdel, Eid ligger i bunn av tabellen med to poeng, men det blir som regel alltid jevne kamper mot Eid. Søndag klokka 16.00 står Sogndal 2 på motsatt side. Borteoppgjøret mellom lagene endte med femmålsseier til Førde, og vi håper de gjenskaper dette i helga.


Møt opp for å støtte damene til fire poeng i helga, været forteller oss at vi liker oss best innendørs i helga.
Trenger fleire til den administrative delen i klubben

Postet av Førde IL - Handball den 11. Jan 2024

https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/innlandet/system/oppland-idrettskrets/kalender/styremote-oik1/

Bilde hentet fra: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/innlandet/system/oppland-idrettskrets/kalender/styremote-oik1/


Vil du bidra administrativt i klubben? Vi treng nye styremedlemmar som kan være med å utvikle klubben vidare. Om du likar organisatoriske oppgåver eller trivast i ledrrolle ta kontakt med valnemda ved Merethe Klakegg, Ingvill Hafstad, Randi Bekken eller Rune Øksenberg for meir informasjon. 


Bli med på laget du og
Spennande og utfordrande bortehelg

Postet av Førde IL - Handball den 11. Jan 2024

Etter komfortabel siger mot Follo 2 på heimebane sist laurdag ventar to tøffe bortekampar komande helg. Etter ein lang tur til Østfold skal Førde måle krefter med Fredrikstad 2 laurdag og Rygge søndag. Heimekampane mot desse to laga var jamne. Mor Fredrikstad 2 vart det eittmålstap, medan vi vann med to mål mot Rygge.

I den kampen vart Estelle Ahlquist Lundh (biletet) kåra til vår beste spelar. Vi kryssar fingrane for at ho og resten av laget sikrar poeng også i Østfold.

Trenar Øyvind Indrebø er klar på at dette blir utfordrande oppgjer.

-  Vi møter to gode lag i Fredrikstad 2 og Rygge komande helg. Vi må nok prestere på vårt aller beste for å hente heim poeng. Kampane er i utgangspunktet heilt opne, slik at det kan bli alt frå 0 til 4 poeng. Vi skal gjere alt vi kan for å levere gode prestasjonar. Per tid har vi litt utfordringar med sjukdom og skader, men håpar vi kan mønstre eit godt lag både laurdag og søndag. Vi gler oss.
Poenga sikra i første omgang

Postet av Førde IL - Handball den 11. Jan 2024

 Førde-Follo 2: 32-23 (19-5): Førde utklassa Follo etter alle kunstens reglar i den første halvtimen av 2. divisjonskampen i Førdehuset. Det stod 19-5 ved pause. 

- Første omgang var heilt suveren, seier trenar Øyvind Indrebø.

Andre omgang vart heilt annleis, bortelaget vann faktisk den 18-13. Dei scora seks mål mot slutten av kampen utan ei einaste Førde-kvittering. 

-Det er normalt at andre omgang blir jamnare etter ei slik overkøyring i første, seier Øyvind. Heilt på tampen hadde vi nye konsellasjonar, alle fekk spele. Guro Bruland Gurvin scora sitt første mål på dette nivået.

Men det var aldri fare på ferde, poenga vart att i Førde, og det er det som tel. Vi har no 16 poeng og ligg på fjerdeplass. 

Måla til Førde: Estelle Ahlquist Lundh 9 (3 på straffe), Annette Kaalstad 5 (1 på straffe), Oda Vindheim 4, Alexandra Afloarei 4, Kinga Lemiech 4, Amalie Ness 3, GuroBruland Gurvin 1, Andrea Boge Solås 1, Vilje Sande-Neset 1.
Øyvind: - Viktig nøkkelkamp

Postet av Førde IL - Handball den 3. Jan 2024

Laurdag klokka 16 er det klart for den første seriekampen i 2024, heimekamp mot Follo 2. Begge laga har spelt 11 kampar, vi er nummer fem med 14 poeng, Follo er sist med fem. I haust vann vi 31-22 borte, så på papiret skulle dette vere grei skuring. Men som vi alle veit: handball er ikkje matematikk. Kvar kamp lever sitt eige liv. I bortekampen var det lenge jamt, det stod 12-12 ved pause.

Og trenar Øyvind Indrebø tek slett ikkje lett på kampen mot Follo 2:

- Etter 14 dagars juleferie, er det rett på ein viktig nøkkelkamp. I jule- og nyttårshelga har fokus vore å pleie den fysiske delen, saman med å samle krefter til ein spennande 2. halvdel av sesongen.

- På laurdag møter vi eit ungt og talentfullt Follo 2, som har hatt ei veldig positiv formutvikling i november og desember. Vi må difor prestere opp mot vårt beste, om poenga skal bli igjen i Førde.

- Når det gjeld skader/sjukdom er som kjent Martine og Benedicte ute for resten av sesongen. Oda er i fin utvikling og tilbake i trening. Usikre momentet inn mot kampen lørdag er Amalie med eit virus i kroppen. Vi gler oss til kamp igjen, og håpar på solid støtte på tribuna.