Førde 2 med sterk bortesiger

Postet av Førde IL - Handball den 9. Jan 2023

Syril-Førde 2 26-28 (17-15): På bortebane mot eitt av dei bete laga i 4. divisjon viste jentene på Førde 2 ein vinnarmoral som det står respekt av. Syril hadde før denne kampen tapt berre to av ni oppgjer. Trenar Ole Kristian Gjerstad seier at dei visste at dei kunne hamle opp med Syril etter eit tidvisst jamt oppgjer sist, der Syril til slutt vann 30-23. 

- Det blei ein jamnspilt kamp der vi slit mykje bakover i første omgang, vi klarer ikkje komme oss i rett posisjon før Syril set trykk, og vårt offensive forsvar fører til at Syril kjem til mange enkle gjennombrot. Heimelaget leia 17-15 til pause. 

- Vi gjer nokre omstillingar inn i neste omgang og har hovudsakleg fokus på jobben som må gjerast bakover. Vi klarer etter kvart å overta leiinga, men kampen er tett heile vegen inn. Det var ein kamp som bølga veldig i prestasjonane, både enkeltspelarar og det kollektive spelet var tidvis veldig godt, men vi har og for mange feil i begge endar av bana. 

Men vi er kjempefornøgde med at vi denne gongen klarde å halde heilt inn og fekk med oss to sterke poeng heim til Førde. Laget fortset å ta steg, kamp for kamp, så er det ekstra gøy å sjå korleis våre yngste jenter taklar seniorhandball. Dei går i krigen, kjempar i forsvar og tek ansvar framover. Miksen av ungjentene og ein herleg gjeng av meir rutinerte spelarar gjer at Førde K4 er ein trygg og god utviklingsarena som det blir spennende å følgje videre. 

Tuva Tefre Kalstad vart vår toppscorar med ti mål, Guro Bruland Gurvin sette inn seks mål.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.