Landslags oppdrag og masse aktivitet i November.

Postet av Førde IL - Symjing den 26. Nov 2023

November har vert ein innhaldsrik måned. 

-Vi startar med Vannpolo spelarane våre som har vore i Danmark siste helga i November. 

Førde IL sine landslag spelarar Petrikke Monsen og Eirik Snilstveit. Dei har spelt flerie kampar for Norge under Nordisk samling i Odense. Dei har møtt stek motstand, og dei har fått veldig gode opplevingar og masse god trening og skikkelig kamp erfaring på høyt nivå. Dette var første utenlandsturen for våre to spelarar, og dei håper på fleire opplevingar med landslaget. At Førde har to spelarar som er ute i den store verda og setter Førde på kartet er ikkje kvardags kost i vår region uansett idrett. Vi er stolte over å ha dei med, og vi håper fleire vil prøve ut vannpolo som idrett, slik at vi kan få enda fleire med å kjempe for Førde. Vannpolo får dessverre veldig liten oppmerksomhet, og derfor er det svært gledelig at vi har to så flotte ambassadører for idretten vår. 


-Under åpen parasamling i Oslo siste helga i November, så var Førde også representert med ein utøvar og trenar. Her var det klassifisering og mykje ny og god erfaring. Trenar Øystein Erland var aktiv på kanten for fleire symjarar og reiser heim fra Oslo med masse inntrykk. Når ein site med bordet og spiser og praten går, så er det ein heilt annan følelse å sitte med utøvere med så masse erfaringer. Det er nesten så man blir litt starstøkk av å være med para utøvarane. Ein blir mektig imponert over alle utøverane, sjølv dei som ikkje har vert med så mykje. Alle har ein historie og alle har sine utfordringer, men felles for alle, er at i vatnet, så er alle vinnere. Dei mestrer ett element som selv dei best trente funksjonsfriske i mange tilfeller sliter med. 

-Mathias Holme har vore på regionlags samling. Han har vore med der nokre ganger, og der samler dei dei beste unge symjarane i Vest for treningssamling. Her får dei teknikk trening og dei får kjenne litt på det å ha høgt nivå på treningane ilag med mange gode symjarar. 

-I starten av November, så var Førde symjarane på stemne på Eid. Der var det masse god symjing, og mange forbedra persane sine. Førde rekruttane var også med, og for fleire av dei, så var dette deiras siste stemne som rekrutt. Førde stiller også med ein del dommere på stemnet. 

-Vi jobber mot LÅMØ som er eit av måla for mange utpå våren 2024, eit LÅMØ som skal arrangerast i Førde. Vi har pr.dd. 9 kvalifiserte utøvarar til LÅMØ, men etter nyttår så håper vi på at fleire skal klare å jobbe seg inn på listene.


-I symjeskulen, så går vi mot slutten av denne sesongen. Vi jobber med å lære opp flere i jobben som symjeskuleansvarleg der Øystein Erland har fungert i fleire år, og som no skal sende stafettpinnen videre. Dette er eit arbeid som tar litt tid å lære seg, så han blir med utover våren også. Det er Greta Belagloviene som skal overta symjeskule ansvaret fremover.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.