Karoline med kanonstart på sesongen!

Postet av Førde IL - Skiskyting den 13. Nov 2016

Fantastiske Karoline Erdal vart beste norske på fellesstarten under sesongopninga på Sjusjøen søndag 13.11.16. No lyt Førde-jenta oppjustere ambisjonsnivået, for no ho brått med i World Cup diskusjonen!

Karoline plaffa ned 20 treff for andre gong i karriera, og staka inn til ein råsterk 4. plass berre +1:08,9 etter vinnar Yulia Dzima (UKR), og 30 sekund føre Tiril Eckhoff som vart nest beste norske på 6. plass. Juniorlandslagsløparen vår satte altså heile elitelandslaget i skuggen....

Laurdag tok Karoline 18. plass i sprinten (6. beste norske), og hadde nok gitt eit øyrlite forvarsel om at noko større kunne vere i emning.

Også broder Ole Martin Erdal (22) hadde ein knalldebut på sesongen med 22. plass i sprint laurdag, 25. plass i fellesstart søndag.

Alle resultata frå sesongstarten:

http://www.sesongstartskiskyting.no/




Håvard med pallplass i verdscupen i Canada!

Postet av Førde IL - Skiskyting den 7. Feb 2016

Håvard Gutubø Bogetveit gjekk Norge inn til tredjeplass på stafetten i Canada!

Superreserven Håvard Bogetveit (23) sørga for bronse i mixstafetten

Tyskland vant fortjent

Presseklipp dagbladet.no 07.02.2016:

http://www.dagbladet.no/2016/02/07/sport/vinterspo...annonse

Marte Olsbu, Synnøve Solemdal, Alexander Os og reserven Håvard Bogetveit tok bronse i mixstafetten i skiskyting i Canmore, Canada, søndag kveld. Norge lå lenge på andreplass, men måtte til slutt se seg slått av suverene Tyskland og Italia.

Dermed tok Norge sin andre medalje på mixstafett i dag, etter at Hilde Fenne og Lars Helge Birkeland tok bronse tidligere i dag.

Bogetveit sørga for at Norge holdt seg i teten, noe NRKs kommentatorer mente var sterkt. Bogetveit fikk nemlig beskjed i dag tidlig at han måtte inn på sisteetappen for Vetle Sjåstad Christiansen.

Hang etter

Marte Olsbu gikk den første runden for Norge. Hun hang med i teten inn til første skyting, men etter å ha måttet ta i bruk to ekstraskudd gikk hun ut 24,3 sekunder bak Italia.


På stående skyting bomma hun på det nest siste skuddet, og måtte ta i bruk ekstraskudd igjen. Denne gangen bomma landene som lå i tet, og Olsbu gikk ut som nummer sju, 23,2 sekunder bak Sveits i tet.

Olsbu satsa alt, og da hun sendte Synnøve Solemdal avgårde hadde hun henta inn nok til at Norge lå som nummer fire, 16 sekunder bak.

Henta seg inn

Solemdal tapte litt til teten den første runden, og etter å ha tatt seg god tid på første skyting hadde hun bare henta inn ett sekund, tross å ha skutt fullt hus.


På andre skyting viste Solemdal hva hun kan, og skøyt fullt hus på ny. Da hun kom seg ut fra standplass hadde hun henta inn Tyskland, og lå på andreplass, kun 13,2 sekunder bak.

Solemdal viste hva hun kan på skytinga, men klarte ikke å hente inn storfavoritten Tyskland helt. Da det var Alexander Os sin tur, lå Norge 23 sekunder bak, men elleve sekunder foran Sverige på tredjeplass.

Mistet teten

Tyskland holdt Os på avstand, og etter å ha måttet ta i bruk ett ekstraskudd, gikk Os ut 34,6 sekunder etter Tyskland, med Sverige sekundet foran.


Os hadde gått fra Sverige da de kom til sin andre skyting, og tross to bom kom nordmannen seg ut som andremann. Da var kampen om førsteplassen kjørt, Tyskland var hele 56,4 sekunder foran.

Da sistemann, Håvard Bogetveit, ble sendt ut, lå Norge på tredjeplass, 1,03 bak Tyskland, og ett sekund bak Italia på andreplass.

På sin første skyting brukte Bogetveit tid, men Norge kom ut som nummer tre fra standplass, drøye fire sekunder bak Italia på andreplass.

- Fantastisk bra

- Jeg synes det ser kjempebra ut, nå må bare Håvard gå alt han kan, sa Synnøve Solemdal til NRK, da Bogeveit var på vei inn mot sin siste skyting.


På sin siste skyting hadde Bogetveit tapt flere sekunder til Italia, og da Italia bomma to ganger og Norge én, kunne de to gå ut hakk i hæl.

- Det er fantastisk bra av superreserven Håvard Bogetveit. Han må ikke stoppe opp nå, utbrøt NRKs kommentatorer.

- Han er tøff i hodet, og han er en god skyter, så det er ikke overraskende, sa Alexander Os om Bogetveit.

Det ble spennende det siste strekket, men Bogetveit klarte å holde USA unna og vant med to sekunder.


Les også firda.no sin reportasjer her:

http://www.firda.no/sport/skiskyting/forde/havard-...




Fantastiske Karoline er verdsmeistar !!!

Postet av Førde IL - Skiskyting den 29. Jan 2016

Dobbelt norsk i junior-VM

firda.no 29.01.16 kl. 10:50: No er ho best i verda

Førde-jenta Karoline Erdal vart fredag føremiddag verdsmeister i skiskyting. Under meisterskapen i Romania vann Førde-jenta sprinten i rein utklassingsstil, og var innpå halvminuttet raskare enn den norske lagvenninna, Emilie Kalkenberg, som fekk sølvmedaljen.

- Eg er så glad. Eg har aldri følt det slik som dette tidlegare. Men denne kjensla er det beste eg har opplevd, jubla Erdal overfor Norges Skiskytterforbund sin representant i Romania rett etter målgang. Og ho la til: - Eg er så glad, og så stolt over meg sjølv, strålte Førde-jenta.

Erdal skaut fullt hus på den første liggande skyting, og med berre ein bom på ståande, var det ingen av konkurrentane som var i nærleiken av å hamle opp med ho.

På torsdag vart Erdal nummer seks på normalprogrammet, og på samme måte som ho den dagen var blant dei raskaste i sporet, så var det ingen kunne følge ho på sprinten i dag.

Til helga skal Erdal også gå stafett under junior-VM i Romania.

http://www.firda.no/sport/skiskyting/forde/no-er-h...

nrk.no 29.01.16 kl. 11:11: Dobbelt norsk i junior-VM

Skiskytter Karoline Erdal tok gull på sprinten i junior-VM i Romania fredag. Førde-jenta hadde 9 treff og full klaff i sporet. Sølvet gikk til Emilie Ågheim Kalkenberg. – Denne følelsen er den beste jeg har opplevd, sier Erdal i en pressemelding.http://www.nrk.no/sport/dobbelt-norsk-i-junior-vm-...

dagbladet.no 29.01.16 kl. 11:15: Dobbelt norsk i ungdoms-VM i skiskyting

Karoline Erdal var best på sprinten i ungdomsklassen i junior-VM i skiskyting. Emilie Ågheim Kalkenberg sørget for dobbelt norsk.Cheile Gradistei, Romania (NTB): Erdal var suveren både i løypa og på standplass. Førde-jenta bommet en gang, men det var nok til å sikre gullet med 28,5 sekunder ned til Kalkenberg, som hadde like mange bom.

Ågheim Kalkenberg tok sølvet med fire sekunders margin til ukrainske Anna Kryvonos. Kristina Skjevdal ble nummer 13. VM i skiskyting for ungdom og juniorer pågår i rumenske Cheile Gradistei.

http://www.dagbladet.no/2016/01/29/sport/skiskytin...

skiskyting.no 29.01.16: Dobbelt norsk på jentenes sprint i junior-VM

I dag var det sprint for kvinner ungdomsklassen i junior-VM, og de norske jentene sørget for nok en jubeldag, da de tok med seg både gull og sølv hjem!

Førde-jenta Karoline Erdal var suveren både i løypa og på standplass og sikret norsk gullfest i Cheile Gradistei i Romania. Hun skjøt 9 treff og hadde også en meget god dag i løypa.

Etterpå var det en superglad jente som kunne klatre øverst på seierspallen.
- Jeg er så glad! Jeg har aldri følt det sånn før, men denne følelsen er den beste jeg har opplevd. Jeg er så stolt over meg selv og Emilie, sier gulljenta.

Emilie Ågheim Kalkenberg fra Skonseng UL gjorde dagen endra bedre da hun med startnummer 72 kjempet seg inn til sølvplass. Med 4 sekunders margin til nr. 3 sikret hun norsk andreplass. Emilie hadde også 9 treff og var 28,5 sekunder bak Karoline i mål.

- Dette er helt rått! Jeg følte ikke at jeg gikk så fort, men det gjorde jeg jo, jublet sølvjenta.

Kristina Skjevdal fra Røros IL gikk inn 13. plass. Med 2 bom var hun 1,16 minutt bak Karoline i mål.

http://www.skiskyting.no/no/nyheter/Dobbelt+norsk+...




Karoline Erdal starta med 6. plass i junior VM !

Postet av Førde IL - Skiskyting den 27. Jan 2016

NTG Geilo Skiskyting sitt bilde.

Flott start for Karoline Erdal under normalprogrammet i Junior VM i Romania. Ho tek ein sjetteplass i ungdomsklassen - kun 32 sekunder bak gullet med 4 bom! Karoline har også andre beste langrennstid, så formen er inne!

Resultatliste: http://biathlonresults.com/?RaceId=BT1516JWRLCH__Y...