Endå eit surt heimetap

Postet av Førde IL - Handball den 18. Feb 2023

Førde-Stavanger 23-26 (10-13): Førde låg under med fem mål då ni minutt var spelt av andre omgang. Då starta opphentinga, og med seks og eit halvt minutt igjen sette Kinga Lemiech (biletet) inn 22-22. Med ei slik utvikling trudde dei fleste i Førdehuset på at det endeleg skulle bli to poeng. Men slik gjekk det ikkje. Gjestene frå Stavanger drog det lengste strået og vann med tre mål.

- Vi vart litt for ivrige, seier trenar Øyvind Indrebø.

I staden for å spele og vente på gode sjansar, vart spelarane for utålmodige.

- Det var ein kamp der vi vart jagande etter heile tida, og det stressar spelarane, seier Øyvind, som heller ikkje var spesielt nøgd med dømminga i kampen..

Men det starta godt, særleg i forsvar. Vi var føre med 3-1 etter fire minutt, men så kom Stavanger sterkare, samstundes som det vart gjort mykje feil i vårt angrep. Ved pause leia Stavanger med tre mål.

Og starten av andre omgang var ikkje bra, Stavanger hadde femmålsleiing 17-12, før vi hadde ein god periode og var nær poengfangst. Men kvaliteten på angrepsspelet vårt varierte for mykje, og det meste av avslutningsansvaret fall på Kinga Lemiech og Emma Gloppestad.

Kinga kriga inn 10 mål, viste skikkeleg fighting spirit, og vart fullt fortent kåra til vår beste spelar.

Med dette tapet er det fire poeng opp til trygg plass.

Måla til Førde: Kinga Lemiech 10 (2 på straffe), Emma Gloppestad 6, Oda Vindheim 3 (2 på straffe), Maren Totland Aase 2, Benedicte Frøyen Bergset 1, Sara Dyrhol Vatne 1.