Årsmøte Førde IL Langrenn 2024

Postet av Førde IL - Langrenn den 22. Feb 2024

INNKALLING TIL ÅRSMØTE FØRDE IL LANGRENNSGRUPPA

Styret ønskjer alle hjarteleg velkommen til årsmøte i langrennsgruppa! Håper så mange som mogleg har høve til å stille. 

STAD: Langeland Skisenter (nye arenabygget)

TIDSPUNKT: Onsdag 13. mars 2024, kl. 18-20.30

FRIST FOR INNMELDING AV SAKER:
Saker som eit medlem ynskjer skal handsamst i samband med årsmøtet, sendast styret seinast måndag 4. mars 2024, til bjorkhauganders@gmail.com

Sjå vedlagt saksliste:

Innkalling årsmøte 2024.pdfNorgesCup helg og HL skiskyting

Postet av Førde IL - Langrenn den 19. Feb 2024

I helga har det vore store arrangement i ulike deler av landet. I Granåsen, Trondheim vart det arrangert NM sprint og NC distanse for juniorar i langrenn. På Lillehammer vart det skutt og kjempa om gjeve plasser under HL skiskyting for G/J 15 & 16 år. 


NC Granåsen: Fredag vart det arrangert NM sprint klassisk stil. Førde Langrenn hadde 13 utøvere påmelde til start på det meste. Samla sett hadde krinsen 19 utøvere til start. Jenny og Aurora kvalifiserte seg til kvartfinaler, men gjekk dessverre ikke videre herfra. Været i Trondheim/Granåsen er prega av vestlandsveir. Dette fekk vi erfare laurdag, med null grader og tette snøbyger. Skikrinsens smørarar gjorde ei framifrå jobb, med solide ski for distanse klassiskrenn. 
Søndag vart det arrangert distanserenn med fellesstart for M og K 17-18, og individuell start for eldre junior. Med blå himmel og10 minus, vart det god glid og helg fast i sporet. Mange av utøverne har markert seg med nokre av dei beste resultata dei har hatt i karrieren. Og nokre av oss er nyleg tilbake etter lang tids skadeavbrekk, og har første store konkurranse på lang tid. Vi bør nemne: 

  • 8 topp 50 plasseringar, med 17. plass (Aksel), 25.plass (Niklas) og 34. plass (Jenny) som dei beste. 
  • 5 utøvere tok NC poeng, der Jenny tok poeng alle dagane
  • Ludvig, Thomas og Rebekka var rimeleg nær NC poeng, og vi hadde vel totalt 25 plasseringar blant topp 100 i alle klassene. Hovedlandsrennet Skiskyting Lillehammer 2024: Ida Frøysland, J15, frå Førde Langrenn var med i HL skiskyting i helga,. Det vart gjennomført langrennscross (4km) med strafferunder fredag, distanserenn (6km) med tidstillegg for bom laurdag og stafett (krinslag) søndag, der Ida hadde første etappe. 


Etter litt bom på skytinga fredag, satt alt laurdagen, der Ida fekk ein solid 4. plass av over 50 løparar i klassen. Ei solid prestasjon! Skiskytarjentene frå S/Fj fekk ei 5te plass på stafetten med til saman 3 strafferundar på laget. Ida går fort i sporet, og skal også være med på HL langrenn på Gåløå om 2 veker. Vi gler oss til å følgje med!!
Innbydelse Karusellrenn 4 Fri teknikk - Lagsmeisterskap og merkerenn

Postet av Førde IL - Langrenn den 11. Feb 2024

Tysdag 13. februar inviterer Førde IL og Gaular IL til lagsmeisterskap og merkerenn i friteknikk v/ Langeland Skisenter. Arrangementet er også merkerenn (se vedlagt informasjon)

STILART: Fri teknikk - Første start kl 18. PÅMELDINGSFRIST: Mandag 12 februar kl 18
Merk: løypelengde 2km for dei yngste klassane gjeld merkerenn (skimerket). Om ein ikkje ynskjer å gå 2 km, vel ein samanslåtte klasser med sistanse 1km, og går som vanleg karusellrenn. 1km vil starte først i arrangementet og vil få tildelt startnummer.


LAGSMEISTERSKAP: frå klassene 11 år og eldre


OPEN KLASSE UTAN TIDTAKING: Om ein ikkje ønsker å gå full distanse eller om ein ønsker å delta utan tidtaking kan ein velje følgande:Trim 5km - Alle kan velje denne klassen. Valfri starttid og valfri distanse (sjølv om det står 5km). Valfritt starttidspunkt. Merk at desse klassene ikkje tel i lagsmeisterskap eller merkerenn


Innbyding og forklaring merkerenn: Innbyding lagsmeisterskap fri teknikk og merkerenn 130224.pdf

Påmelding: https://isonen.no/event/clsdcn9u300vc13ykttlpyqkt/

Mannskapsliste: Mannskapsliste karusellrenn 4.pdfInnbydelse karusellrenn 3 - tysdag 6. februar 2024

Postet av Førde IL - Langrenn den 1. Feb 2024

Førde IL og Gaular IL inviterar til SSF karusellrenn  nummer 3 på Langeland Skisenter tysdag 6. februar 2024 


Stilart: KLASSISK TEKNIKK – Første start kl. 18.00

Påmeldingsfrist: Mandag 5. februar kl 18! 

Løyper: Standard løyper vert nytta (lysløypetrasé)

Det vert tilbud om smørehjelp (feste) på stadion. Ski må leverast i god tid før start 45-60 minutt.
Dette skjer i garasjen på det nye arenabygget. 

Sjå ellers link til påmelding, innbyding  og mannskapsliste under.

Innbyding: Innbyding Karusellrenn 3 - 2024.pdf

Mannskapsliste: Mannskapsliste karusellrenn 3.pdf

Lenke til påmelding: SSF Karusellrenn 3 Klassisk - iSonen
NorgesCup og OBOS Oslo Skifestival

Postet av Førde IL - Langrenn den 22. Jan 2024

I helga var fleire Førdeløparar på reise i Norge. 2 store arrangement tok sted på austlandet. Dette var sesongens første Norges Cup, som vart arrangert i kalde temperaturer på Lygna, samt OBOS Oslo Skifestival, i Holmenkollen, med ekte Kollentåke.


Total 11 Førdeløparar deltok ved sesongens første NorgesCup for juniorar og 2 utøvere Desse var:

K17Rebekka otternes Lundekvam
Aurora Furnes Degnepoll
Jenny Bjørkhaug
M17Sivert Høyvik
Steffen Vårdal Helle
M18Niklas Bosdal Torsen
Ludvig Rørvik
K19/20Guri Line Brekke
Lydia Årdal (Jølster)
M19/20Aksel Bjørkhaug
Stian Vårdal Helle
Erik Litsheim

Grunna sykdom og anna ymse, stilte ikke alle løparar til start alle dager. Proft smøreopplegg i regi av skikrinsen gav gode ski under svært kalde forhold. 2 løparar sikra seg NC poeng, med beste plassering i helge med ein 30. plass (Niklas) og 38. plass (Aksel). 

For 5 av utøverne var dette første møte med NorgesCup for juniorar. Det er dette dei har hatt fokus på gjennom sesongen, og spenningen er sjølvsagt stor. Med kuldegrader ned mot 17-18 minus, er dette også ei stor påkjenning på kroppen, og dei tek med seg gode erfaringer fram mot neste NC i februar i Trondheim.

For eldste juniorgruppe (menn og kvinner 19/20) vart rennet laurdag (15km friteknikk) gjennomført med fellesstart. Med  over 100 påmeldte i K19/20 og over 180 påmeldte i M19/20, var det eit lite under for dei som gjennomførte utan stavbrekk og anna uhell. Spennande arrangement syntes dei fleste. 


Skikrinsen syter alltid for god support på stadion, både medløypegjennomgang, skiprepp og sekundering. Det er ei oppleving å få delta ved slike nasjonale renn.


OBOS Oslo skifestival: Othilie Bosdal Thorsen og David Engeseter har i helga førebudd seg mot Hovedlandsrennet 2024 med å delta ved Oslo Skifestival laurdag og søndag. 5 km fri i kaldt, flott vinterver laurdag. Jaktstart klassisk søndag i Kollentåke og lett snødrev.

Othilie og David deltok saman med ungdommar frå heile landet. Med nær 100 til start i kvar klasse, har begge to hevda seg svært sterkt blant topp 20 beste. Det blir svært spennende å følgje med resultater for desse to ved Hovedlandsrennet på Gålå i mars. 

Skifestivalen er eit flott arrangement som absolutt kan anbefalast!