Fjerdedivisjonsdamene med god start

Postet av Førde IL - Handball den 29. Okt 2023

Vårt damelag i fjerde divisjon har hatt en god start på sesongen.

Sesongen startet med et klart tap for Sogndal sitt førstelag (18-37), men har siden dette snudd skuta.

Påfølgende kamper har endt med 23-18 seier over Sogndal 2, 19-18 seier over Syril og i dag tok de to nye poeng mot Gloppen med seieren 34-27.

Vi gleder oss stort til fortsettelsen for dette laget og, som er på vei opp og fram. Spennende tider i Førde Handball.

Vil du være med å spille håndball? Ta kontakt med Øyvind Vraalsen eller se våre nettsider for informasjon om aktuelle lag.

Surt eittmålstap mot Fredrikstad 2

D2: Førde- Fredrikstad 2 32-33 (18-16): Førde kunne ha toppa tabellen med poeng mot Fredikstad 2, men det enda med eittmålstap etter ein berg- og dalbanekamp. Fredrikstad kom best i gang og var på det meste føre med seks mål på stillinga 8-14 etteer 20 minutt. Men då kom heimelaget sterkt, knappa stadig inn på leiinga. Og då bortelaget fekk ei utvising, utnytta Førde det maksimalt, med tre mål i tomt bur, to av dei frå målvakt Andrea Boge Solås. Dermed var det 18-16 ved pause.

Den gode trenden heldt fram første delen av andre omgang. Eter 11 minutt var vi føre med seks mål, 26-20. Men då starta problema. Alt for mange angrep enda i rot og balltap. Det førde til fleire kontringsmål for Fredrikstad. Samstundes sleit forsvaret med å stanse dei tre gode bakspelarane til bortelaget.

Amalie Haugsbø Ness sette inn seks mål.

Fredrikstad var føre med to mål to minutt før sluttsigalet gjekk. Vilje Sande-Neset fekk redusert ein gong, og Førde hadde sjansen til eitt mål til, men skotet enda utanfor. Dermed vill jubel blant dei raudkledde Fredikstad-jentene, som laurdag venn 31-24 mot Tertnes.

På plussida for Førde noterer vi at dei to unge kantspelarane Marie Erichsen Myklebust og Amalie Haugsbø Ness gjorde ein god kamp. Kinga Lemiech kjempa godt og vart nok ein gong kåra til vår beste spelar.

Måla til Førde: Kinga Lemiech 8, Amalie Haugsbø Ness 6, Vilje Sande-Neset 5, Marie Erichsen Myklebust 4, Estelle Ahlquist Lundh 3 (2 på straffe), Annette Kaalstad 2, Alexandra Afloarei 2, Andrea Boge Solås 2.

Kinga Lemiech vart kåra til vår beste.

Flott opphenting i Bergen

H5: Kjøkkelvik-Førde 28-32 (15-13): Etter å ha lege under i over 50 minutt av kampen, på det meste med seks mål, stod karane våre for ei solid opphenting og vann med fire mål mot Kjøkkelvik i Olsvikhallen. Dermed kunne dei innkassere den femte strake topoengaren i 4. divisjon, etter å ha knust Florø på heimebane forrige onsdag.

Det stod 15-13 til Kjøkkelvik ved pause, og heimelaget auka leiinga utover i andre omgang, før Førde verkeleg fekk opp dampen.

Måla til Førde: Jakub Rycerz 8, Ole Kristian Gjerstad 6, Lars Engen Skadal 6, Daniel Kvidahl 6, Matheus Diaz Boge 4, Trond Gjesdal 1 og Mathias Indrebø 1.

Førde er klart i teten med 10 poeng på fem kampar, Norrøna har fem på fire kampar.

Målet er to nye poeng

Postet av Førde IL - Handball den 26. Okt 2023

Etter fire nye bortepoeng i 2. divisjon er Førde-damene klare for heimekamp mot Fredrikstad 2 søndag klokka 12 i Førdehuset. Vi er i toppen av avdelinga vår med ti poeng på seks kampar, og målet er at det skal vere 12 poeng etter kampen.

Men trenar Øyvind Indrebø åtvarar mot å tru at  det berre er å innkassere poenga.

- Vi er førebudde på ein tøff kamp mot eit lag som har vunne to klare sigrar og tapt to kampar, (mot to av topplaga). Så vi møter eit meget godt lag på søndag, men den utfordringa skal vi ta. Til kampen stiller vi i all hovedsak med same lag som var i Bergen førre helg.

Møt opp og støtt laget vårt!

Heim frå Bergen med fire poeng!

Postet av Førde IL - Handball den 22. Okt 2023

D2: Tertnes-Førde 19-32 (7-13): Etter kalassiffer mot BSI laurdag vart det igjen ein veldig klar siger mot Tertnes, og dermed sanka Førde med seg fire av fire poeng på denne turen til Bergen. Vi er a poeng med Åsane og Hokksund, alle med ti poeng.

Etter at det var jamt fram til det stor 5-6 på måltavla, takka Førde for følgjet, og de stor snart 5-12.

Etter seksmålsleiing ved pause scora vi sju mål utan ein einaste Tertnes-kvittering på sju minutt av andre omgang. Dermed var kampen avgjort, og siste delen var det jamnare.

Kinga Lemiech, Annette Kaalstad og Vilde Sande-Neset hadde alle 5 mål, Amalie Ness 4, Marie Myklebust 4, Estelle Ahlquist Lundh 4 (2 på straffe), Tuva Tefre Kalstad 1 og Bianca Bruenech 1 mål.

Vi utklassa BSI!

Postet av Førde IL - Handball den 21. Okt 2023

D2: BSI-Førde 27-40 ( 12-23): Siger nummer fire denne sesongen er eit faktum. Jentene våre var rett og slett langt betre enn BSI, og dei to poenga var så godt som i boks ved pause. Vi leia med 11 mål etter ei avslutning av omgangen som lukta svidd. Vi gjekk frå 12-17 til 12-23 dei siste seks minutta.

Andre omgang starta også godt for vår del. Etter seks minutt var vi oppe i 15-målsleiing. Resten av kampen vart ei transportetappe der heimelaget slapp litt meir til. Det enda med 13-målssiger. Dermed er vi oppe i åtte poeng på fem kampar og pustar tetlaget Hokksund i nakken.

Nesten alle utespelarane fekk nettkjenning.

Estelle Ahlquist Lundh vart toppscorar med 9 mål (3 på straffe), Kinga Lemiech hadde 7, Annette Kaalstad 6, Tuva Tefre Kalstad 4, Vilde Sande-Neset 4, Alexandra Afloarei 4, Marie Myklebust 3, Amalie Ness 2, Berenice Halvorsen 1.

Søndag møter vi Tertnes i Stemmemyren idrettshall klokka 14.30.  Er du i byen, så ta turen innom og støtt opp om laget vårt!

Tredje strake i 4. divisjon

Postet av Førde IL - Handball den 8. Okt 2023

H4 Førde- Juristforeningen IL 37-24 (17-14): Herrelaget tok den tredje topoengaren på rad då dei banka Juristforeningen IL med 13 mål på heimebane. Denne gongen kom karane for ein gongs skuld godt i gang og leia 4-0 før det var spelt fire minutt. Men juristane frå Bergen kom sterkare etter kvart og hadde 8-8 halvvegs i omgangen. Førde var i leiinga med tre mål ved pause.

Var starten på første omgang bra, så var starten på den andre super. For vi scora sju mål på under sju minutt utan at bortelaget kvitterte, og dermed var kampen i realiteten avgjort. Til slutt stod det 37-24 på måltavla.

Dermed er vi klart i toppen av tabellen med seks poeng på tre kampar.

Måla til Førde: Jakub Rycerz 8, Lars Engen Skadal 7, Daniel Kvidahl 6, Thomas Niiranen Hamre 6, Trond Gjesdal 2, Mathias Indrebø 2, Matheus Diaz Boge 2, Robert Herstad Sund 2, Øyvind Fougli Vraalsen 1, Jonas Espeseth 1.

Klar siger på heimebane

Postet av Førde IL - Handball den 7. Okt 2023

D2 Førde-Glassverket 2: 30-17 (14-10): Så kom poenga også på heimebane, men ikkje utan malurt i begeret. Før det var spelt to minutt kom Martine Vindheim i ekspressfart på ei kontring og sette inn 2-0. Men ho landa forkjært, og det vart fort klar at ho hadde fått ein alvorleg kneskade. Kampen vart stansa i 20 minutt før ho vart trilla ut av ambulansepersonell. Trenar Øyvind Indrebø seier at det er ein korsbandskade, og det betyr at Martine er ute av spel resten av sesongen. Frå før er Benedicte Frøyen Bergset ute med korsbandskade. Oda Vindheim var sett ut av sjukdom, og dermed vart det meir ansvar på dei andre spelarane.

Og dei tok ansvaret. Etter ein første omgang der spelarane var prega av skaden til Martine, gjekk det mykje betre etter pause. Og den spelaren som gjekk føre i  kampen, var igjen Kinga Lemiech, som heilt fortent vart kåra til vår beste. Ho var som ein tiger i forsvar.

- Eg meiner ho burde ha blitt meir honorert av dommarane for forsvarsspelet sitt, seier Øyvind. Det vart dømt frikast til Glassverket i dei fleste tilfellla der Kinga kjempa til seg ballen.

I tillegg scora ho viktige mål som bidrog til ein trygg topoengar.

Ei anna som Øyvind vil trekke fram er Annette Kaalstad.

- Ho har hatt litt høge skuldrar i dei første kampane, ho har høge forventningar til seg sjølv. Men i dag fekk ho vist kva som bur i ho.

Måla til Førde: Annette Kaalstad 6, Estelle Ahlquist Lundh 6 (2 på straffe), Kinga Lemiech 5, Alexandra Afloarei 5, Marie Erichsen Myklebust 3, Vilde Sande-Neset 2, Amalie Ness 2, Martine Vindheim 1.

Etter fire kampar har vi seks poeng, det same som Hokksund og Gneist i toppen av tabellen.

Kampen vart stansa i 20 minutt pga skaden til Martine.

No satsar vi på heimepoeng!

Postet av Førde IL - Handball den 5. Okt 2023

Laurdag 7. oktober klokka 14 håpar vi at mange tek turen til Førdehuset. Då skal Estelle Ahlquist Lundh (biletet) og resten av damene våre spele mot Glassverket 2.

Etter eitt tap på heimebane slo damene til med to klare sigarar borte mot Reistad og Follo, og no håpar dei å vise heimepublikum at dei kan vinne også i Førdehuset.

Estelle, som er 26 år gamal, har blitt ein verdfull tilvekst i laget. Ho er svensk, men spelte på eit lag på Malta forrige sesong. Ho er ein spelar med erfaring og som tek ansvar. Mellom anna er ho ein sikker straffeskyttar. Sist sesong tapte vi poeng på at for mange straffekast vart brende.

Trenar Øyvind Indrebø har dette å seie om kampen mot Glassverket 2:

- Sidan serieopninga heime mot Hokksund har vi vore på Austlandet og spelt to kampar, som begge enda med siger. Men dette er historie. Årets lag består av jenter som har vore i klubben i mange år, saman med nye spelarar inn i klubben. Og naturleg nok er det ein prosess å få til optimal samhandling. Der føler vi at vi er på god veg, og sjølvsagt i stadig utvikling.

No er vi klare for ny heimekamp - mot Glassverket 2. Dei har rett nok ikkje vunne kampar, men ein skal ikkje la seg lure av det, etter som dei så langt har møtt lag som truleg vil vere heilt i toppen av tabellen.

Vi har vore gjennom to gode treningsveker etter turen på Austlandet, og vi gler oss til å på nytt å slåst om poeng i Førdehuset. Men vi er førebudd på at dette blir ei tøff og spennande utfordring. Vi stiller med sju spelarar på bana, men jentene og støtteapparatet håpar på at vi har den «åttande spelaren» gjennom god støtte frå dykk på tribuna.

Toppar 4. divisjon etter bortesiger

Postet av Førde IL - Handball den 1. Okt 2023

BSI-Førde 27-34 (11-14): Lars Engen Skadal (biletet) og dei andre på herrelaget til Førde tok med seg to poeng heim frå turen til Bergen laurdag. Som vanleg tok det litt tid før våre karar kom skikkeleg i gang, så BSI var i føringa dei første åtte minutta. Då kom ein god Førde-periode, og etter det hadde vi kontroll på det meste, bortsett frå dommarane.

Ser ein på kampstatistikken skulle ein tru at det var ein stygg kamp, med 12 tominutts utvisingar og tre raude kort, to til BSI og eitt til Førde. Det var det Daniel Kvidahl som fekk tidleg i andre omgang.

Men ifylgje lagleiar Leif Otto Olsen var det slett ikkje nokon stygg kamp.

- Dommarane la seg på ei veldig streng linje, spelarane kunne knapt vere borti kvarandre. Eg synest det var ein fin kamp, med ei god tone mellom laga. BSI gav uttrykk for at det var kjekt å møte skikkeleg motstand.

No toppar Førde tabellen med fire poeng på to kampar.

Thomas Niiranen Hamre vart vår toppscorar med 10 mål, Lars Engen Skadal hadde 9, Jakub Rycerz 5, Daniel Kvidahl 4 (2 på straffe), Mathias Indrebø 2, Robin Gjesdal 2, Trond Gjesdal 1 og Matheus Diaz Boge 1.