Funksjonærer og dommere på ett svømmestevne.

Postet av Førde IL - Symjing den 14. Sep 2021

Ikkje alle veit kva som må til for å arrengere eit svømmestevne. Når ein skal arrangere noke, om det er stevner eller anna samlinger, så er det alltid noken som står i bakgrunnen og får ting til å fungere. 

Det skal ordnes med nok funksjonærer til alle postene, Det inkluderer dommere også. Til eit svømmestevne, så er det ideelt med minst 2 dommere pr svømmer i kvar bane + teknikkdommere, starter, måldommer, tidtakersjef og overdommer. Alt i alt, så er det behov for 18 dommere på 6 svømmere. Altså litt mer enn de 4 dommerne som trengs for at 22 fotball spillere skal få spille kamp. Sånn sett, er det vanskeligere for en svømmer å jukse, enn for utøvere i de fleste andre idretter. Tenk om det var det samme forholdet i en fotball kamp. Da hadde det vert 66 dommere utpå banen. 

Alle disse funksjonærene skal skaffes før ett stevne. I tillegg så skal jo alle ha mat og drikke underveis. Det skal ordnes med resultat service, det skal ordnes med renhold og rigging av svømmehall. Noen må bestille premier, noen må dele disse ut. Noen må ordne med sponsorer, og sørge for at dei synes godt på stevner. Noen må lage innbydelsene, og noen sørger for at resultatene blir sendt inn, slik at tidene blir registrert. I normaltider, så var det også tidtakere på kanten ved siden av dommerne, denne funksjonen håper vi at dommerne har tatt over for alltid, da det tok beslag på enda minst syv funksjonærer.

Det er også noen som sørger for at hallen er bestilt i god tid. At hallen og utstyret som skal brukes er i orden. At ikke man står der og mangler ett banetau eller noe elektronisk. Noen må bruke stemmen sin til å være speaker. Noen må passe på økonomien, selv om vi av og til arrangerer noe som vi vet går i minus, men idrettsglede gjør at det i det lange løp er verdt å gå litt i minus av og til.

Totalt på ett stevne, så er det ikke uvanlig at det er over 40 funksjonærer i sving på en gang. Iløpet av korona perioden, så kunne det være flere funksjonærer på ett stevne, enn det var deltagere. Rett og slett fordi vi brenner for at barna skal få være aktive. 

Vi i Førde får alltid til å arrangere gode stevner, fordi vi har en fantastisk gjeng med foreldre. Vi har også noen tidligere svømmere, og noen som bare er engasjert og har lyst å bidra, som også blir med. Det er utrolig gøy å arrangere noe, fordi både foreldre og barna synes det er gøy. Det er aldri noe ork og klaging. Og ekstra gøy er det når vi får meget gode tilbakemeldinger. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.