Holsa Open Water 2023

Postet av Førde IL - Symjing den 27. Jul 2023

Holsa Open water, en del av Norgescupen i open water svømming blei arrangert for andre gang. Det var 10 deltakarar på konkurransen, som er ein oppgang fra fjorårets fire. 

Distansane var på 2000m og 4000m. Ni av deltakarane var tilreisande fra Sør og Østlandet. Siden dette er ein del av Norgescupen, så får ein god betalt i poeng, når ein er med på mange konkurransar. 

Vi arrangerer ilag med Drøbak svømmeklubb (DFI) og vi er svært nøgd med arrangementet. Løypa var så nær som mulig å få 2000m, og deltakarane var svært fornøgd. Været var ganske bra, forutan sol, så var det blikkstille på vatnet. Fraværet av lokale deltakarar er ein utfordring som vi jobbar med. Det var ein del fra Østlandet som hadde tatt seg fri fra jobb og tok turen over fjellet, samt noken som la ferien via Vestlandet. 

Vinnaren på 2000m Damer, som også slo alle gutta blei Ane Kristine Solberg Olufsen fra Fet svømmeklubb. Hun svømte på 35:54. Hun ga gass heile vegen da hun trudde det var ein sterk konkurrent rett i helane. Det viste seg at det var dei to herrene som skulle svømme 4000m som låg i beina hennas og utnytta dragsuget. Hun leda heile vegen dei 2000 meterane, og på bildet under, så er ho på veg til runding ved ca 1100m. 

 Vinnaren på 4000m herrer vart Mikael Reed fra Lørenskog-Rælingen (LRK) med tida 1:12:04. han lå heilt likt ved vending 2000m med Sindre Rinden fra Fet SK, men Sidre feilnavigerte på andre runda og tapte fleire minutter på dette. 

Vinnaren på 2000m herrer var Morten Schanke fra Master Sørlandet. Han er fødd i 1954, men viser ein fantastisk fart og er inne på 38:12. Det er til inspirasjon for alle når han kjem opp av vatnet med ein så god tid.  

Sunnfjord Kajakklubb var også med og assisterte med sikkerhet. Dei stilte med fleire medlemmar som padla på sida av symjarane i tilfelle dei trengde assistanse. Det vart heldigvis ikkje behov for nokon assistanse, og dei fekk seg ein nydeleg padletur. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.