Før(jul)de stemnet 2023

Postet av Førde IL - Symjing den 17. Des 2023

Det var tid for juleavsluttning, og i den forbindelse så ville vi holde en liten konkurranse. Siden klubben vår har så god dekkning med egne dommere, så valgte vi å gjøre det hele appobert. Stemnet var over 3 baner, og vi var 12 dommere langs kanten. 

Det var mange flotte personlige rekorder idag, og mange som imponerte til særs god +.  Dei to mest imponerande resultata idag kom på 400 medley der William Wergeland satt ny jr. klubbrekord med tida 4:54:56. Med det så slo han Even Stubhaug sin jr. rekord fra 2013. Mathias Holme var sist ut idag på 800 fri der han sikta seg inn på den 29 år gamle jr. klubbrekorden til Thord Monsen. Tida som var stipulert som passeringa på vei til 1500m fra den tida da gutane ikkje fekk svømme 800. Mathias klokke inn på 8:51:50 og slo dermed klubbrekorden med 5 sekunder. Begge desse gutane snuser på krettsrekordane på desse øvelsane. 

Siden det bare var med egne klubb svømmere, så måtte vi jo fylle pausene med at rekruttene kunne få svømt litt og vist seg fram. Det var mye god svømming av rekruttene, og mest imponerende var det at de var like proffe som de approberte til hele start prosedyren. Her har trenerene vert flinke med ungene i forkant. Også noken fra para gruppa var med, og tilslutt så fekk dei svømme med nissen.

Anita og Helen fekk kvar sin runde i vatnet med nissen.


Landslags oppdrag og masse aktivitet i November.

Postet av Førde IL - Symjing den 26. Nov 2023

November har vert ein innhaldsrik måned. 

-Vi startar med Vannpolo spelarane våre som har vore i Danmark siste helga i November. 

Førde IL sine landslag spelarar Petrikke Monsen og Eirik Snilstveit. Dei har spelt flerie kampar for Norge under Nordisk samling i Odense. Dei har møtt stek motstand, og dei har fått veldig gode opplevingar og masse god trening og skikkelig kamp erfaring på høyt nivå. Dette var første utenlandsturen for våre to spelarar, og dei håper på fleire opplevingar med landslaget. At Førde har to spelarar som er ute i den store verda og setter Førde på kartet er ikkje kvardags kost i vår region uansett idrett. Vi er stolte over å ha dei med, og vi håper fleire vil prøve ut vannpolo som idrett, slik at vi kan få enda fleire med å kjempe for Førde. Vannpolo får dessverre veldig liten oppmerksomhet, og derfor er det svært gledelig at vi har to så flotte ambassadører for idretten vår. 


-Under åpen parasamling i Oslo siste helga i November, så var Førde også representert med ein utøvar og trenar. Her var det klassifisering og mykje ny og god erfaring. Trenar Øystein Erland var aktiv på kanten for fleire symjarar og reiser heim fra Oslo med masse inntrykk. Når ein site med bordet og spiser og praten går, så er det ein heilt annan følelse å sitte med utøvere med så masse erfaringer. Det er nesten så man blir litt starstøkk av å være med para utøvarane. Ein blir mektig imponert over alle utøverane, sjølv dei som ikkje har vert med så mykje. Alle har ein historie og alle har sine utfordringer, men felles for alle, er at i vatnet, så er alle vinnere. Dei mestrer ett element som selv dei best trente funksjonsfriske i mange tilfeller sliter med. 

-Mathias Holme har vore på regionlags samling. Han har vore med der nokre ganger, og der samler dei dei beste unge symjarane i Vest for treningssamling. Her får dei teknikk trening og dei får kjenne litt på det å ha høgt nivå på treningane ilag med mange gode symjarar. 

-I starten av November, så var Førde symjarane på stemne på Eid. Der var det masse god symjing, og mange forbedra persane sine. Førde rekruttane var også med, og for fleire av dei, så var dette deiras siste stemne som rekrutt. Førde stiller også med ein del dommere på stemnet. 

-Vi jobber mot LÅMØ som er eit av måla for mange utpå våren 2024, eit LÅMØ som skal arrangerast i Førde. Vi har pr.dd. 9 kvalifiserte utøvarar til LÅMØ, men etter nyttår så håper vi på at fleire skal klare å jobbe seg inn på listene.


-I symjeskulen, så går vi mot slutten av denne sesongen. Vi jobber med å lære opp flere i jobben som symjeskuleansvarleg der Øystein Erland har fungert i fleire år, og som no skal sende stafettpinnen videre. Dette er eit arbeid som tar litt tid å lære seg, så han blir med utover våren også. Det er Greta Belagloviene som skal overta symjeskule ansvaret fremover.
NM-Ungdom 2023

Postet av Førde IL - Symjing den 23. Okt 2023

Førde IL Symjing hadde fire gutter kvalifisert til NM-Ungdom i Sandnes. Det endte med fleire klubbrekordar og masse god erfaring.

fv: William Wergeland, Armandas Belaglovis, Mathias Holme, Even Bjørkhaug.

På 4x200 fri stafetten, så slo guttane den 10 år gamle klubb rekorden og kom inn på tida 8:32:26. Det var ein flott tid, men dei har nok enda meir inne, tatt i betraktning at Mathias Holme nett hadde fullført ein sterk 200 butterfly rett før.

Foto: Aglen foto

På den nevnte 200 butterflyen, så knuser Mathias (bildet over) klubbrekorden med ca 10 sekunder og kommer innpå sterke 2:16:80. Han er berre tre skund unna kretsrekorden fra 2008, og han vart kvalifisert til finalen. I finalen svømmer han opp eit lite sekund, og får ein sterk sjuande plass i NM. Tida er ein av dei sterkaste butterfly prestasjonane i Sogn og Fjordane sin symjehistorie, og det seie litt når ein veit kva slags symjarar som har vore i vatnet dei forrige ti åra.

Foto: Aglen foto

Even Bjørkhaug (bildet over) leverer ein flott 1500m og kjem inn på 18:04:68 som er rett bak pers. Det holder til ein 19 plass. Armandas Belaglovis (i vatnet på bildet under) syme 100 rygg på 1:04:21 som blir ein 18 plass, men på stafetten 4x100 lag medley, så syme han inn på 1:04:00 som da er hans nye pers. 

William Wergeland (i stup på bildet under) syme 200 fri og kjem inn på 2:03:82 som gir han ein 17 plass. William fekk ein skade rett før NM og var lenge usikker på deltaking. Han hadde fleire krav, men valgte å fokusere på denne øvelsen og stafettene. 

Foto: Aglen foto

Alle gutane jobber med å lære seg ein del nye teknikkar og ser frem i horisonten etter enda større mål. Trenar Håvard Hjelle Melle er svert fornøgd med utviklingen sålangt, og kjem heim fra Sandnes med mange gode opplevingar og notatar i trenar loggen.  
Førdestemnet 2023

Postet av Førde IL - Symjing den 10. Sep 2023

Denne helga vart det arrangert Førdestemnet 2023 i Førdehuset. Dette var sesongens første stemne, og det var utøvere fra Eid, Sandane, Ålesund, Bergen, Svelgen og Rana som var tilreisande til Førde. 

Så tidleg i sesongen, så var det ikkje stilt store forventninger til utøvarane, men dei presterte likevell ganske så bra. William Wergeland tok heile tre NM-Ungdom krav iløpet av helga, og han ligger meget godt an for kommende sesong. Hovedtrener Håvard Hjelle Melle synes gjengen presterte som forventet ++, og ser lyst på tiden fremover.  

Eit par debutanter var det også, begge i 2010 klassen, men Arno Abolins og Erik Leander Horstad. Dei fekk satt fleire gode tider, og vi gleder oss til å følge dei vidare. 

Natalie Råheim var med på 1500m og hun forbedre seg med ca eit halvt minutt på denne øvelsen, og med en sånn bra gjennomkjøring på dette stemnet, så sikter hun på endra bedre tid i AdO om nokre veke. 

Fleire av symjarane har også fått ein del ny teknikk som viser seg gjeldande. Mange har forbedra seg tydeleg på bryst symjinga, men også på andre stilarter har dei forbedra seg litt. Det å få inn nye auge som kan sjå symjarane på ein annan måte, har vert gull verdt for symjarane. 

Som alltid så lager Førde symjing gode arrangement, og dommerstanden var på sitt aller beste i helga. Stemnet var med 4 baner, og med 13 dommarar + to aspiantar, så vart dette eit vellukka arrangement. Staben med funksjonærar sørgde for at dommarar, ikkje gjekk sultne og tørste heim. 
Symjekurs og vannpolo kurs.

Postet av Førde IL - Symjing den 16. Aug 2023

Symjekurs og minipolo kurs starter no til høsten igjen. Vi er tidleg ute, og oppstart er allereie fra veke 34. Påmelding kan ein gjere gjennom heile sesongen hvis det er plass. Vi har mnd betaling, og dermed betaler ein berre for det ein er med på, så lenge ein ønsker. Ein kan være med fra ein er 4 år og oppover.

Minipolo og vannpolo er ein lagsport, der symje ferdighetene kjem til sin rett. Dette er som håndball i vann. Her lærer ein også å symje bedre i tillegg til å spele vannpolo. Treningane foregår i stupebassenget, så ein må være trygg på djupt vatn. 


Påmelding til symje og minipolo kurs er via Tryggivann.no 

Alle må melde seg inn i Førde IL for å være med på aktiviteter i regi av Førde IL.
Holsa Open Water 2023

Postet av Førde IL - Symjing den 27. Jul 2023

Holsa Open water, en del av Norgescupen i open water svømming blei arrangert for andre gang. Det var 10 deltakarar på konkurransen, som er ein oppgang fra fjorårets fire. 

Distansane var på 2000m og 4000m. Ni av deltakarane var tilreisande fra Sør og Østlandet. Siden dette er ein del av Norgescupen, så får ein god betalt i poeng, når ein er med på mange konkurransar. 

Vi arrangerer ilag med Drøbak svømmeklubb (DFI) og vi er svært nøgd med arrangementet. Løypa var så nær som mulig å få 2000m, og deltakarane var svært fornøgd. Været var ganske bra, forutan sol, så var det blikkstille på vatnet. Fraværet av lokale deltakarar er ein utfordring som vi jobbar med. Det var ein del fra Østlandet som hadde tatt seg fri fra jobb og tok turen over fjellet, samt noken som la ferien via Vestlandet. 

Vinnaren på 2000m Damer, som også slo alle gutta blei Ane Kristine Solberg Olufsen fra Fet svømmeklubb. Hun svømte på 35:54. Hun ga gass heile vegen da hun trudde det var ein sterk konkurrent rett i helane. Det viste seg at det var dei to herrene som skulle svømme 4000m som låg i beina hennas og utnytta dragsuget. Hun leda heile vegen dei 2000 meterane, og på bildet under, så er ho på veg til runding ved ca 1100m. 

 Vinnaren på 4000m herrer vart Mikael Reed fra Lørenskog-Rælingen (LRK) med tida 1:12:04. han lå heilt likt ved vending 2000m med Sindre Rinden fra Fet SK, men Sidre feilnavigerte på andre runda og tapte fleire minutter på dette. 

Vinnaren på 2000m herrer var Morten Schanke fra Master Sørlandet. Han er fødd i 1954, men viser ein fantastisk fart og er inne på 38:12. Det er til inspirasjon for alle når han kjem opp av vatnet med ein så god tid.  

Sunnfjord Kajakklubb var også med og assisterte med sikkerhet. Dei stilte med fleire medlemmar som padla på sida av symjarane i tilfelle dei trengde assistanse. Det vart heldigvis ikkje behov for nokon assistanse, og dei fekk seg ein nydeleg padletur. 

AdO Cup 2023 med Krets og klubbrekorder.

Postet av Førde IL - Symjing den 19. Jun 2023

Det var igjen tid for eit av sesongens få langbane stemner. Langbane er ikkje noke vi trenar på, siden vi ikkje har tilgang på 50 meters basseng i nærheita av Førde/Sunnfjord. Symjarane prøver seg likevell på øvelsar som dei ikkje alltid får på programmet, og som krever at ein må ha trent meget godt for å stå distansane. 

Ei av dei som har gjort jobben godt i lengre tid, er Natalie Råheim (2009). Ho satte to nye junior krettsrekordar i helga på 200 butterfly med tida 3:15:51 og 1500 fri med tida 21:16:27. I tilleg satte ho ny klubbrekord på 400 medley med tida 6:08:89. Svært få, hadde fleire konkurranse meter enn Natalie. Ho kom også i superfinalen på 200 butterfly, samme dag som ho hadde symd 1500 fri og 200 fly tidlegare på dagen. Det vart nesten ubåt på slutten av finalen, men ho kom seg i mål rett bak sin tid fra tidlegare på dagen. 

William Wergeland (2007) satte ny Junior klubbrekord på 400 medley med tida 5:18:47. William klarte også NM-Ungdom kravet på 1500m med tida 18:15:02. William hadde eit svært godt stemne, og var nær å ta klubbrekorden på 100 fri også. 

Både William og Natalie var med på stafettlaget på 4x50 medley mix ilag med Emma Holme (2011) og Mathias Holme (2008) som symde inn til ny klubbrekord, og uoffisiell kretsrekord med tida 2:21:04. Det har foreløpig ikkje lukkast å finne noken andre stemner i langbane, der det har vore stilt eit lag frå ein klubb i Sogn og Fjordane på denne distansen.  

Fv. Natalie, William, Emma og Mathias

Mathias Holme syme mange sterke øvelsar, men sliter litt med pusten på favoritt distansen 1500 fri. Der kommer han inn på 18:28:41 og får ein fin gjennom føring. Han hadde nok håpa å være under 18 minutter, men det får bli neste gang.  

Armandas Belaglovis , Even Bjørkhaug og Mikal S. Eriksen (alle 2009) var i fleire finalar denne helga. Armandas tok seieren i 200 fri finalen med sterke 2:15:64. Han var også favoritt til å vinne 50 rygg finalen, men der vart han for heit i toppen og tjuvstarta med stemnets klaraste tjuvstart. Even var også i to finalar og fekk ein tredjeplass på 50 bryst og ein andre plass på 100 fri. Even prøvde seg også på NM-Ungdom kravet på 1500m, men kom inn 9 små sekunder bak. Mikal kom også til to finalar, der han symde inn til ein sterk fjerdeplass på 100 butterfly og forbedra sin personlege rekord med fleire sekunder. Han symde også ein meget sterk 200 fri, der han forbedra seg med tre sekunder fra tidlegare på dagen. Han var ein av dei som fekk kjenne kor mykje ein finale betyr, og at det løfta han fleire hakk resten av helga. 

2011 deltakarane våre Emma Holme, Sigurd Korsvoll, Kevinas Belaglovis og Filip F. Hafstad gjorde også sine saker meget bra. Det vart mange persar, og Kevinas var desidert yngste deltakar på 200 rygg superfinalen der alle årsklassane er slått isaman til ein finale. Han syme inn til ein flott sjuandeplass og forbedrar seg fra forsøket. Dei tre 2011 gutane er dei som har symd flest konkurranse meter på heile stemnet. Dei deltok på 400, 800 og 1500 fri, pluss ein del andre distansar. Dei presterer veldig godt på alt dei deltar på, og dei er heilt i Norges toppen på fleire distansar i sin årsklasse. Emma var med på stafettlaget som tok klubbrekorden, og ho satte mange personlege rekordar og fekk mange gode plasseringar. 
Sølv til beach polo laget på Heia Open 2023

Postet av Førde IL - Symjing den 19. Jun 2023

Det vart sølv til Førde IL Symjing sine beach polo spelarar no i helga då dei var ein tur på austlandet og spelte turnering. I 2022 tok dei bronse i NM, no var det ikkje NM, men motstandarane var mykje dei same. Førde tok steget opp på sølvplass, etter å ha vunnet gruppespillet. Det vart 3 seirer og ein uavgjort i gruppespillet. Laget dei spelte uavgjort mot i gruppespillet, var det laget dei møtte i finalen. 

Laget til Førde har fått mange flotte tilbakemeldinger fra andre lag, og spelarane våre har kosa seg masse i sola og i det varme Heia vatnet på Sørumsand. Det har vore heilt tydelig at spelarane våre har heva seg mange hakk fra i fjord. 

I tilleg, så deltok Førde på NM Mix Open vater stafett. Der vert dei ein meget flott fjerdeplass, rett bak bronsen. Det var Vilma Guldhav (400m) på første etappe, Eirik Snilstveit på andre, Petrikke Monsen på tredje og Ludvik Guldhav på fjerde. (500m på kvar av dei 3 siste etappene)

Laget bestod av dei to landslags spelarane våre Eirik Snilstveit og Petrikke Monsen, og Edvard Aamot, Ludvik Guldhav og Vilma Guldhav gjorde lage komplett. 
Førdesprinten 2023

Postet av Førde IL - Symjing den 5. Jun 2023

På Førdesprinten 2023 kom det over 220 deltagere inkl minisprinten. Det var meget god stemning, og tilslutt var det Eid symjeklubb som stakk av med alle beste deltager premiane i alle kategoriane. Alva Midtbø, Daniel Vindfjell og Marcus Haus vinner beste utøvar premiene, som vart tildelt bassert på beste utøvar i 3 forskjellige øvelser og stilarter sammenlagt.

Det var mange flotte øyeblikk, og på stafettene blir det en enorm stemning i hallen. På 4x50 fri mix kom eit av helgas store øyeblikk da Eid symjar Daniel Vindfjell på sin tredje etappe, symjer på 24.80 og avgjør nærmest stafetten til Eid sin fordel. Førde kjem på andreplass her, medan Øyane tar bronsen. Eid låg eit stykke bak før tredje etappe, men det ser så enorm ut når det kjem ein så rask symjar uti og berre spiser opp forspranget på så kort tid. Det er som en tsunami for dei andre symjarane når han kjem bakfra og fosse forbi.

På 4x50 medley damer, så tar Øyane gull, Åstveit sølv og BSC tar bronse. Her var Øyane overlegne, og vinner ca 21 sekunder forran andreplassen. Mellom sølv og bronse skiller det 41/100

Førde sine gutter tar gull og bronse på 4x50 medley herrer, medan Øyane tar sølv.

På stemnets siste øvelse 4x50 medley mix, så vert det meget spennande på slutten. Førde har ein god ledelse på Øyane frem på siste etappe, men ein kanon sluttspurt av Rio Nesse Roberts gjer at Øyane tar gulle 3/100 forran Førde. På bronseplass kjem Eid sitt lag.

Førde sine symjarar symde meget bra individuelt. Dei fleste forbedrer seg på mange øvelser, der det var William Wergeland (07)(på bildet) som tok to ny NM-Ungdom krav på øvelsane 100 og 200 fri. William var også veldig nære på fleire andre øvelser, og har muligheten igjen i Bergen om to veke.

Vi har også ein debutant med denne helga. Det er Odin Knapstad som syme i para klasse 2010. Odin fekk klassifisering rett før jul og har debutert som approbert denne helga. Han symde 3 øvelser, og gjennomførte ein flott konkurranse. 

Dei neste konkurransane for symjarane før sommaren er AdO cup og Heia Open med beach polo laget. I sommer er det også Holsa Open Water den 27 juli. 
Zeekit ÅM 2023

Postet av Førde IL - Symjing den 29. Mai 2023

Nye LÅMØ/ÅM klubbrekordar av symjarane våre på ÅM i Bærum og mange nye personlege rekordar. 

Dei fire symjarane (på bildet fv) Even Bjørkhaug (09) Mathias Holme (08) Armandas Belaglovis (09) og William Wergeland (07) var alle kvalifisert til det store Årsklassemesterskapet i Bærum. Stemnet er for dei beste 13-16 åringane i landet. Totalt har dei forbedra seg på 17av 20 starter.

Armandas satte ny bestetid på 200 rygg symd av ein symjar fra Sogn og Fjordane gjennom alle tider i 14 års klassen på LÅMØ/ÅM. Han fekk tida 2:20:39. Han forbedra sin egen pers med ca 4 sekunder på denne øvelsen og fekk ein sterk sjetteplass på 200 rygg. Armandas forbedra dei personlege rekordar på alle øvelsane sine. Armandas enda tilslutt på ein flott 15 plass samanlagt med 1833 poeng.

Even forbedra seg på alle øvelsane denne helga, og han fekk ein meget sterk niande plass samanlagt med 1925 poeng. Even fekk tre plasseringar på topp 10, med beste plassering på ein åttande plass på 400 fri med tida 4:35:46. Han fekk niande plass på 200 medley med tida 2:28:09 og tiandeplass på 200 rygg med tida 2:27:48

Mathias forbedra sin eigen LÅMØ/ÅM klubbrekord i 15 års klassen på 100 butterfly med tida 1:02:32. Han tok også ny LÅMØ/ÅM klubbrekord på 200 rygg med tida 2:23:79. Mathias fekk fire topp 10 plasseringar, derav ein femteplass som beste plassering på 200 medley med tida 2:19:21. Han fekk sjuande plass på 100 butterfly og på 400 fri med tida 4:23:09. På denne øvelse, så gjekk han på ein sjeldan sprekk siste. Halvegs låg han meget godt an til ein sterk tid, men fekk det tungt på slutten. 200. På 200 bryst fekk han ein niande plass med tida 2:41:88. Mathias forbedrar seg på tre øvelsar, og endar på ein meget sterk sjuande plass samanlagt med 2267 poeng. 

William har hatt ein meget godt ÅM. Han kvalifiserte seg til NM-Ungdom på 400 fri med tida 4:22:35. Tida var ein sterk forbedring fra sist, med ca fem sekunder. William har forbedra seg på 4 av fem øvelser, og endar tilslutt på ein flott 24 plass sammenlagt med 2224 poeng.

No ventar Førdesprinten, Heia Open og AdO cup, før symjarane tek ferie. 
To stemner på ei helg

Postet av Førde IL - Symjing den 25. Apr 2023

I helga var det symjestemner for nesten alle i klubben. Dei som var kvalifisert for BSF tok turen til Bergen, medan dei som var fødd 2011 og yngre var på Sandane på det første stemnet som var arrangert av STIL symjeklubb. 

I Bergen vart det levert gode tider av alle sammen. Dei 4 ÅM kvallifiserte symjarane hadde mest fokus på poeng på langbane i forhold til regionlagets utviklings gruppe (RUG), og dei har også mest fokus på ÅM som kjem seinare i vår. Symjarane våre er ikkje godt kjent med å symje i langbane, og derfor er dette meir for å lære. Likevel, så vart det satt nokre persar og NM-Ungdoms krav av Mathias Holme (08). William Wergeland (07) var svært nær på fleire øvelsar også. Even Bjørkhaug (09) Armandas Belaglovis (09) tok seg eit skritt nærare å kvalifisere seg til RUG*. Mathias, har nok nok poeng til å være kvalifisert til RUG.

Reinert Erland (04) og Natalie Råheim (09) var også med på BSF. Reinert svømte litt bedre enn forventet, og var fornøyd med stemnet sett under ett. Natalie fekk ny pers på 200 fri, og var ikke så langt bak på dei andre øvelsene. 


På Sandane var det eit uapprobert stemne med over 50 deltakarar. Vi hadde 10 deltakarar fra Førde, og det var meget god stemning. Det blei symd 25 og 50 metera, og 100 fri. Stemnet vart avslutta med stafetter. Det er svært gledelig at det kjem fleire symjarar til kretsen, og dette viser at det går heilt fint å starte ny symjeklubb og få det til. Gledelig å sjå Sogndal på stemnet også.
Klubbstemne i Førdehuset

Postet av Førde IL - Symjing den 17. Apr 2023

Idag var det klubbstemne i Førdehuset. Over 40 deltakarar var med, og gledelig at det var så mange nye med som aldri hadde vert med før.

Øvelsane var alle 25 og 50 metera, samt 100 medley. Stemnet erstatta vanlig oppsatt trening, noke som var god sprint trening frem mot helgas BSF.

Zeekit LÅMØ Vest 2023

Postet av Førde IL - Symjing den 18. Mar 2023

Denne helga var det Zeekit LÅMØ Vest 2023 i AdO i Bergen. Førde stiller til start med 9 symjarar i år. Heile 11 Medaljer, delt gull sammenlagt i 2011 klassen og sølv i 2008 klassen. 3 LÅMØ klubbrekorder og 3 NM-Ungdoms krav her blitt tatt. og vi har kvalifisert 4 utøvere til ÅM.

Vi hadde 10 kvalifiserte, med ein skade på Filip Farsund Hafstad(2011)(nr.3 fh på bildet) satte han ut rett før stemnet. 

Første av tre dager starta med 50 butterfly på 2012 klassen. Der har vi med Andreas Råheim. Han symde veldig bra og persa med ca 10 sekunder og kom inn på 56:36. Dessverre så vart han diska for ein feil undervegs i løpet. På dag to, så symde Andreas 200 fri på 3:24:74, som er ein forbedring av pers med ca 23 sekunder. På 100 bryst, så forbedrer Andreas seg med 22 sekunder og vinner sitt heat på denne øvelsen. Søndagens to øvelser er 100 rygg og 100 medley. På 100 rygg, så kjem Andreas inn på 1:57:67 som er ein forbedring med ca 3 sekunder. På 100 medley, så perser han med over 10 sekunder, men bli dessverre diska på denne øvelsen. Andreas ender som nummer 17 sammenlagt på LÅMØ.

I 2011 klassen skulle dei symje 100 butterfly på første dag. Der var Emma Holme først ut, og hun klinka til med ny LÅMØ klubbrekord i denne klassen. Hun symde på 1:33:38 og forbedra også sin egen pers med ca 7 sekunder. På 400 fri som første øvelse på lørdagen, så symde Emma inn til 5:54:01 som er ein bitteliten forbedring av egen pers. På lørdagens andre øvelse, så symde Emma inn til ny pers på 200 bryst med tida 2:36:08, som er ein forbedring med ca 4 sekunder. På søndagens 200 rygg, så tangerer Emma persen sin på 200 rygg, og på 200 medley, så forbedrer Emma seg med ca 7 sekund, og kjem inn på 3:10:75. Emma får ein flott niende plass sammenlagt på LÅMØ.

På 100 butterfly så slo Kevinas inn på 1:37:86 og forbedra seg med ca 6 sekunder. På 400 fri på andre dag, så tok Kevinas sølv med tida 5:05:45, etter ein kjempe tett duell mellom han og Sigurd. Det skiller berre 10/100 mellom desse to i mål. Kevinas forbedra sin eigen pers med ca 8 sekunder. På 200 bryst, så forbedrer Kevinas seg med ca 4 sekunder og får ny pers med tiden 3:22:12. Søndagens 200 rygg er ein av favoritt distansene, og der får Kevinas ein meget sterk andre plass, berre ein lite halv sekund bak gullet. Ny tid er 2:44:52 som også er ein forbedring av pers med ca 2 sekunder. På 200 medley, så forbedrer han seg med 13 sekunder og får ein flott femte plass med tida 2:53:58. Kevinas ender på ein meget sensasjonell delt førsteplass med Sigurd på sammenlagt lista. Det er ikkje vanleg at ein utøver som ikkje har vunnet ein einaste øvelse, stikker av med førsteplass sammenlagt. 

Sigurd Korsvoll kjempa om seieren på 100 butterfly på første dag, og slo i mål på sterke 1:20:59, som holdt til ein flott sølvmedalje. Sigurd har forbedra seg med ca 5 sekunder på denne øvelsen. Sigurd forbedra seg med ca 5 sekunder på 400 fri, og satte også ny LÅMØ klubbrekord i 12 års klassen med tida 5:05:35. Både han og Kevinas var langt under den forrige rekorden på 5:15:16. Sigurd får det ikkje heilt til å stemme på 200 bryst, og kommer inn eit par sekund bak pers. Han får 3:34:01 og lager litt spenning i kampen om sammenlagt seieren i årsklassen med denne øvelsen. På 200 rygg, så kjempar Sigurd lenge om seieren i heatet, men må se seg slått på slutten av Kevinas. Likevel, så kjem Sigurd inn til ein flott tredjeplass og forbedring av pers med ca 2 sekunder. På 200 medley, så får Sigurd ein sterk tredjeplass med tida 2:52:03. Sigurd vinner 2011 klassen på delt førsteplass ilag med Kevinas. 

I 2009 til 2007 klassene skulle dei symje 400 fri første dag. Natalie Råheim(2009) var først ute, og hun jobba godt heile vegen og klokka inn på fine 5:08:94, som er rett bak egen pers. På 100 butterfly, så symde ho inn til ny pers med tida 1:20:84, som er ein bitteliten forbedring av pers. På 200 bryst, så kommer hun inn rett bak pers med tiden 3:11:52. På 200 rygg, så forbedrer Natalie tida si med eit lite sekund og får tida 2:47:35. På 200 medley, så kommer Natalie inn rett bak egen pers. Hun ender på ein fin 16 plass sammenlagt på LÅMØ.

Armandas Belaglovis(2009) symde også meget sterkt på sin 400 fri. han persa med ca 6 sekunder og kom inn på gode 4:41:95. sjølv om han fekk berre ein sjuandeplass, så var han berre 2.3 sekund bak medaljene. På 100 butterfly, så symde Armandas inn på 1:11:30 og forbedra persen sin. På 200 bryst, så forbedrer Armandas seg med ca 3 sekunder. Han er nær å komme under 3 minutter. Ny tid er 3:03:68. På 200 rygg, så er Armandas i posisjon til å vinne øvelsen. Han kommer i mål på tida 2:24:17, som holder til gull på denne øvelsen. På 200 medley, så forbedrer han seg med ca 7 sekunder, og kommer inn på tida 2:31:51. Armandas får ein meget sterk sjetteplass på LÅMØ

Even Bjørkhaug(2009) symde ein meget sterk 400 fri, og tok ein sterk sølvmedalje med tiden 4:36:71. Han forbedra persen sin med ca 6 sekunder. Det var nært at han kunne ta igjen førsteplassen, men han kjempa godt heile vegen og tok ein del innpå på slutten. På 100 butterfly, så forbedrer Even persen sin med litt over sekundet og kommer inn på 1:11:14. På 200 bryst så får Even e flott femteplass og perser med ca 2 sekunder. Tida blir 2:52:10. På 200 rygg, så forbedrer Even seg med ca 2 sekunder og på 200 medley, så forbedrer han seg med 4 sekunder og får ein flott fjerde plass. Even får ein meget sterk fjerdeplass i denne klassen.

Mathias Holme(2008) fekk ein oppgave på 400 fri. Det var å ikkje spreng åpne, men holde følge med favoritten på distansen. Han skulle berre ligge ved siden av han fra start, så lenge han kunne klare, også skulle han ta han i spurten siste 25. Mathias fekk det til, og i mål så vinner Mathias 400 fri med 15/100 og får ein så sterk tid som 4:19:38 som også er LÅMØ klubbrekord med god margin og NM-Ungdom krav. den gamle rekorden var det Teis Malterud som hadde på 4:27 fra år 2013. Dette er også det første gullet på denne distansen på LÅMØ til Førde gjennom alle tider i ÅM klassane. På 100 butterfly, så syme Mathias inn til sølvmedalje, ny pers og ny LÅMØ klubbrekord med tida 1:02:39 som også er NM-U krav På 200 så kommer Mathias inn til ein flott tid på 2:43:56, men han ble dessverre disket for en feil i starten. Det hadde vert en forbedring med ca 7 sekunder. På søndagens 200 rygg, så forbedrer Mathias seg med ca 7 sekunder og kommer inn på 2:26:67. På 200 medley så knuser han til med nytt NM-U krav og kommer inn på tida 2:18:46 som også her er ein forbedring med ca 7 sekunder. Han får ein sølvmedalje på denne distansen, og ender også på ein meget sterk andreplass sammenlagt. 

William Wergeland(2007) var siste mann ut på 400 fri. Han symde også veldig bra og kom i mål på sterke 4:27:41 som er ein forbedring av egen pers med ca 5 sekunder. På 100 butterfly, så forbedrer William seg med ca 3 sekunder og kommer i mål på 1:04:46. På 200 fri, så setter William ny pers med ca 5 sekunder og kommer inn på sterke 2:41:36. Det er ein tid som holde til ein flott sjetteplass, og han styrker sin posisjon sammenlagt. På 200 rygg så knuser William til med 9 sekunder pers, og kommer i mål på 2:23:60. På 200 medley, så forbedrer William sem med 8 sekunder og får 2:21:54. Totalt ender William på ein flott tiendeplass sammenlagt. 

Oppsummering første dag er 1 gull og 2 sølv. 2 LÅMØ klubbrekorder. 

Oppsummering andre dag er 1 gull og 2 sølv. 2 LÅMØ klubbrekorder.

Oppsummering tredje dag er 1 gull, 2 sølv og 2 bronse

Alva Lothe Midtbø (2008) fra Eid satte ny beste tid symd av ein symjar i Sogn og Fjordane på 100 butterfly i 15 års klassen. Den gamle rekorden hadde Pernille Berntsen fra 2010. Alva kom inn på 1:13:56 og forbedra rekorden med ca eit sekund.
Vårduppen Eid 2023

Postet av Førde IL - Symjing den 27. Feb 2023

Førde IL Symjing var med på Vårduppen på Eid i helga. Der hadde vi 11 approberte symjarar og 7 rekruttar med. Dette var siste stemnet før LÅMØ, og vi hadde eit par symjarar som mangla nokre krav for å bli kvalifisert. Dessverre så vart det både sjukdom og disk som gjorde at dei ikkje klarte å kvalifisere seg. Vi har likevell 11 symjarar som no er klare for LÅMØ. 

Resultata på Eid var som forventa, siden vi er inne i ein tung treningsperiode. Dei etablerte symjarane syme godt, men det vart ikkje så mange persar. Dei er likevell, ganske nær, så vi håper at dei skal komme i form til LÅMØ. Vi hadde også ein debutant i Hella Höllige (2011) hun klarte seg meget godt og fikk satt mange nye tider. 

Symjarane trivast godt på stemne turar, der felles overnatting, mat og diverse aktiviteter utanom symjinga er i fokus på kveldane. Det er alltid god stemning, og vi håper at fleire vil være med oss på turane fremover. Neste stemne er LÅMØ Vest, før Bergen Swim Festival i april. 

William og Mathias er dei eldste symjarane våre, og dei drege lasset for klubben for tida. Dei har eit godt topp nivå, og dei syme inn mange gode tider. På 200 fri, så var det ein duell der William fekk den beste tida på 2:05:72, medan Mathias fekk 2:07;57. Mathias kom veldig fort på slutten, så hadde det vert 50 meter til, så kan det hende han hadde tatt igjen William. 
Årdalstemnet 2023

Postet av Førde IL - Symjing den 14. Feb 2023

Førde symjarane var i Årdal i helga. Årdølingane kunne varte opp med heilt nye pallar, noke som falt i god smak av våre symjarar. Vi hadde med ein flott bukett med symjarar, der eit par av dei var debutanter.  Symjarane våre er i trenging til LÅMØ som er vårens mål, og derfor var det ikkje forventa at dei skulle symje så bra som dei gjorde.

Håkon Snilstveit (2011) og Ronja Peterson-Øksland (2013) debuterte som approberte symjarar. Dei gjennomførte mange gode øvelser, og satte noen flotte tider. 

William Wergeland var ein av gutane som hadde dei sterkaste tidene. Han symde inn på 200 fri på 2:05:51 og 100 fri på 1:05:73 og er no svært nær NM-Ungdom krav på desse øvelsene.

Vi hadde ein liten gjeng med rekrutter også som hadde tatt turen. Dei syme meget sterkt, og vi gler oss over fremgangen deiras. 

Natalie Råheim (2009 på bildet) tok beste utøvar premien på damesida. Ho forbedra seg på fleire øvelsar, og styrka LÅMØ poenga hennas. Natalie satte fire persar, og viser god fremgang.

Vi hadde også med oss mange dommere som hjalp til på stemnet. Vi set utruleg stor pris på dei som er med å hjelper til sjølv om det ikkje er på heimebane. Uten alle frivillige, så kan ein ikkje arrangere stemner. Førde hadde åtte dommere med på stemnet. I tilleg så leiger Årdal tidtakersystemet vårt, og der har vi gode avtaler med Berge & Co for transport av utstyret. 

Det er også veldig sosialt å være på slike turar. Vi overnatter på skule, der spelar ein diverse spel og finner på andre gøyale ting å gjere. Luftmadrassene er jo nesten like gode som sengene heime, så det er lett å sove godt. På turen til Årdal fekk vi også låne ein bil fra Hertz Førde til ein rimeleg pris, så det vart sosialt og kjekt på turen også. Måltida var felles ilag med dei andreklubbane på Jotunhuset i bakgrunnen. Her vart vi kjend med nye symjarar frå Voss. Eidarane var også med oss, men dei kjenner vi godt fra før.

Vi er ein flott gjeng som trivast veldig bra ilag, og vi ser frem til Eid om eit par veker. Der håper vi på enda fleire rekruttar og approberte som deltek.
Trøndersvøm 2023

Postet av Førde IL - Symjing den 16. Jan 2023

Førde symjarane var i Trondheim i helga og deltok på Trøndersvøm 2023. Det var ni symjarar som deltok. Vi presterte til langt over godkjent, og vi blei den tredje beste klubben på stemnet. Det var mange klubbar med, og vi var langt fra den største klubben. Fleire av symjarane våre tok også nye Nordsjøkrav. 

Førde symjarane med litt kulturelt innslag på Trondheims toktet. Ein tur innom Nidarosdomen og ein tur innom Museumet Rockheim der di bl.a kunne lage sin eigen musikk, var på menyen.

 

Eit av høgdepunkta på Trøndersvøm var ein heilt eigen stafett økt. Der hadde vi fire stafett lag på to øvelser. 4x50 medley og 4x100 fri. På førstelaget symde Armandas Belaglovis(09), Mathias Holme(08), William Wergeland(07) og Reinert Erland(04). På andrelaget symde Kevinas Belaglovis(11), Sigurd Korsvoll(11), Filip Farsund(11), Even bjørkhaug(09). 

Førstelaget er påmeldt med tredje beste tid på begge øvelser, men det er alltid usikkert på stafett om kva symjarar dei andre laga stiller med og kva nivå dei har. Ofte så svømmer laga mykje fortare enn påmeldt tid, så vi måtte prestere på topp. På 4x50 medley, så ligger vi på tredjeplass gjennom heile distansen, og sikrer ein sterk bronsemedalje. På 4x100 fri, så ligger vi fra start av på ein femte plass. På tredje etappe med William, så plukker han dei to laga foran, og veksler på tredjeplass. Der øker Reinert og er nær ved å ta igjen laget på andreplass. I tilleg så syme alle 4 gutane mykje bedre en sine personlige rekorder, så dei syme ned tida si med ca sju sekunder. Andre laget symde også veldig bra, og dei vant sitt heat på 4x50 medley på overlegent hvis. Dei forbedra også sine tider på 4x100 fri.

Bronselaget på Trøndersvøm fv: Armandas, Mathias, Reinert og William

 Dei individuelle øvelsane, så var høgdepunktet 1500 fri på søndagen for gutta. Der syme Even og Mathias side om side i finale heatet. Mathias var påmeldt med beste tid med Even i bana vedsiden av. Dette var første 1500 til Even, mens Mathias har meir erfaring på denne lange og tøffe distansen. Mathias åpner svært tøft, og vi frykter at han kommer til å gå på en stjernesmell. Men han holder distansen veldig bra, og er over 100 meter foran nr to i heatet. Mathias får dermed beste tid uansett årsklasse, og han tar eit NM-Ungdom krav på passering 800 fri. Mathias har fra før eit NM-Ung krav på 200 butterfly. Mathias sin tid blir 17:25:74 som er en forbedring med ca 33 sekunder. Even svømmer også svært bra, og kommer inn til tredjeplass på i heatet, og slår inn på sterke 18:38:79. Even får ein meget god opplevelse, og han seie han vil gjere dette fleire gangar.

Vi har også med ei jente til Trondheim. Emma Holme(11) gjer sakene sine veldig bra, og hun tar sju av åtte mulige gull, og får andreplass på den øvelsen ho ikkje vinner. Emma forbedrer seg på seks øvelser og er nr fem på LÅMØ kvalifiseringa.

Filip Farsund Hafstad(11) får godkjent sin 200 rygg og er med det, kvalifisert til LÅMØ. Han er nr 9 på LÅMØ rankinga. Filip Vinner også 50 bryst  2011 klassen og får tre tredje plasser. Filip forbedrer seg på 10 distanser. ein av dei var første etappen på 4x1000 fri, og ein av dei var 200 passeringa på vei til 400 fri.

Kevinas Belaglovis(11) gjer også sine saker veldig bra. Han svømmer inn til to seirer på 100 medley og 50 fri. Kevinas er nr to på LÅMØ rankingen. Kevinas forbedrer seg på tre øvelser.

Sigurd Mathias Korsvoll(11) vinner nesten alle øvelser han stiller opp i. Han får ein andre plass på 200 bryst, men er suveren på fleire øvelser og vinner åtte øvelser. Ofte, så er det dei to andre 2011 gutane våre som er hans nærmeste konkurrenter. Sigurd er også i ledelsen på LÅMØ rankingen, og han svømmer imponerende fort. Sigurd setter 11 nye personlige rekorder, derav 100 bryst på vei til 200 bryst, og 200 fri på vei til 400 fri. Sigurd topper rankingen i Norge på mange øvelser. 

Even Bjørkhaug(09) vinner tre øvelser og tar to andreplasser. Han forbedrer seg på hele åtte øvelser, derav 50 fly på vei til 100 fly, og 800 fri på vei til 1500 fri. Even er for tiden på fjerde plass på LÅMØ rankingen. Even har no klart fire Nordsjø krav.

Armandas Belaglovis (09) vinner 50 fri og tar seks andreplasser. Han er med helt i toppen på dei fleste distansene, og ofte kniver han og Even om å være best. På 100 rygg, så kommer dei inn på akkurat samme tid i samme heat med tiden, 1:10:37 og deler andreplassen. Armandas forbedrer seg på ni øvelser, og er på niende plass på LÅMØ rankingen. Armandas har no klart fire Nordsjø krav.

Mathias Holme (08) svømmer sånn ok på dei første øvelsane han, men han er ikke helt i 100. Men når han kommer til 1500, så smeller han til med det som er en overlegen 1500m. Mathias forbedrer seg på 4 distanser, der tre av dei er iløpet av 1500m. I tillegg til å vinne 1500m, så får Mathias to andreplasser og ein tredjeplass. Etter 1500 er han såpass redusert, at han ikkje får til å prestere på dei restarande øvelsane.  Mathias er nr tre på LÅMØ rankingen. Mathias er kvalifisert på mange øvelser på Nordsjø.

William Wergeland (07) får til mange gode øvelser, og han får fire tredjeplasser. Han forbedrer seg på seks distanser, deriblandt 50 rygg som er første etappe på stafetten. William er nr 13 på LÅMØ rankingen, og han har også klart to Nordsjøkrav iløpet av helgen på 50 rygg og 50 bryst. Han er nær på flere øvelser. 

Reinert Erland (04) er klubbens eldste aktive symjar. Han deltar på sitt andre Trøndersvøm, og er også den einaste som har vore med her før. Han svømmer tre øvelser individuelt, og får to andreplasser. Han svømmer meget bra på stafettene, og er med til Trondheim, mykje pga dette. Stafett er ein av motivasjonane til å holde på med svømmetrening, og muligheten til å få til ett bra lag som kan knive om topp plasseringane.