Julelauget 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 8. Des 2019

Det tradisjonsrike Julelauget i Volda vart i år flytta til Ålesund grunna stenginga av bassenget i Volda. Førde stilte med ni symjarar i Ålesund, og dei gjorde sakene sine veldig bra. 

På bildet fv: Petrikke Monsen, Mathias Holme, Sturla Myrhol, William Wergeland, Bendik Håland, Henrik Stubhaug, Theodor Monsen, Gabriel Amble, Oliver Øksland.

Petrikke Monsen (07) var einaste jenta med til Ålesund. Ho symde ni øvelsar Det enda med fire nye persar, hvorav 100 butterfly hadde ho ein forbedring på heile 23 sekund.

Mathias Holme (08) symde også ni øvelsar. Han forbedra seg på seks av øvelsane. På 100 bryst så symde Mathias under to minutt for første gang. Ny tid er 1:55:85. Her forbedra han seg med ca sju sekund. På 100 fri, så sjokkerer Mathias alle med å symje inn på sterke 1:14:73. Han perser med ca ni sekund og får fine 217 poeng, som også kvalifiserer til B-gruppe krav i klubben. 

Sturla Myrhol (08) Symde fem øvelsar. Han forbedrer seg på to øvelsar og får godkjent tid på 200 medley for første gang. No mangler han berre tid på 100 butterfly for å være kvalifisert til LÅMØ.

William Wergeland (07) symde sju øvelsar. Han setter fem nye personlige rekorder. På 100 bryst så symde William under to minutt for første gang. Ny tid er 1:55:62. Her forbedra han seg med ca seks sekund. 

Bendik Håland (08) Symde åtte øvelsar. Han forbedrer seg på seks øvelsar. Bendik får også godkjent tid på 200 bryst, og er med det klar for LÅMØ 2020 i Førde.

Henrik Stubhaug (03) symde åtte øvelsar. Han setter tre nye perser. Han syme den raskaste 100 bryst uansett årsklasse, og klokker inn på 1:11:52 som er berre 0.7 bak pers. På 50 bryst, så er han igjen den raskaste, og får tida 32:03. På 200 bryst, så setter Henrik en liten pers, og viser at han er i god bryst form.

Theodor Monsen (09) symde heile 11 øvelsar. Han forbedrer seg på heile åtte øvelser. På 100 bryst, så symde Theodor under to minutt for første gang. Ny tid er 1:58:24. Her forbedra han seg med ca fem sekund. Theodor kommer også under 4 minutt for første gang på 200 medley, og klokker inn på 3:56:19.Perser med 12 sekund på denne. På 200 rygg forbedrer Theodor seg med ca 12 sekund. Han får godkjent tid på 100 butterfly for første gang.

Gabriel Amble (09) Symde også han, 11 øvelsar. Han setter fem personlige rekorder, og på 400 fri, så forbedrer Gabriel seg med ca 20 sekund. I tilleg får Gabriel godkjent tid på 200 medley, 200 bryst, 100 fri og 100 butterfly for første gang. 

Oliver Øksland (04) symde ni øvelsar. Han får til ein bra 200 medley og setter en liten pers på denne. Ellers syme Oliver tett på sine egne perser gjennom heile stemnet.

Publikummet fra Førde tok også seieren på tribuna. Dei var klart best i å lage lyd og heie på symjarane. Det er alltid stas når publikum er med å lage stemning, og symjarane får eit ekstra gir når dei stuper uti vatnet. 

No er det berre nokre treninger og avsluttning igjen for klubben før vi tar fatt på det nye året. Eit nytt år med mange spennande utfordringer. Klubben skal arrangere LÅMØ 2020 i mars, i tilleg til dei vanlege stemna vi har. Det vert oppstart med ein leir i Årdal første helga i Januar, også kjem stemna tett i tett utover vinter og vår. NM kortbane 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 14. Nov 2019

Henrik Stubhaug var i Stavanger og representerte Førde IL Symjing på NM kortbane. Han symde 50 bryst og satte ny personlig rekord med tida 31:64. Henrik hadde ein god start, men timet ikkje vendingen heilt perfekt, så det er fortsatt litt forbedrings potensiale. Sjølve øvelsen er han godt fornøgd med, med ny pers. Klubben er veldig nøgd med innsatsen til Henrik, og gratulerer han med vell gjennomført. Hauststemnet 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 10. Nov 2019

I helga var symjeklubben på Eid med ein stor gjeng. Det var totalt 28 approberte og 6 rekrutter med til Eid. Klubben kjørte i buss fra Firda billag AS og overnatta på skulen på Eid. Dette er eit av dei mest sosiale stemna vi har gjennom året, mykje grunna felles transport og overnatting. Utøverane har gjort mange gode prestasjoner, med mange nye perser, og fleire har fått nye LÅMØ tider registrert, samt forbedra sine tidlegare tider.

Henrik Stubhaug (03) som skal delta på kortbane NM neste helg på 50 bryst, viste på Eid at han er klar for NM. Med ein ikkje alt for perfekt start, så klokka han allikevel inn til ny pers med tida 31:77. Fortsatt har han litt å gå på for å få ein perfekt øvelse, men da skal alt stemme. Satser på at det skjer neste helg.

Stine Myrland (05) gjorde come-back etter skade som har hold hun ute fra trening i heile oppkjøringa til sesongen, men svømmer godt ned mot sine personlige rekorder, og det er kjekt å sjå at hun er på gang etter skade.

Sunniva Skrede Hallanger (07) fortsetter å svømme fort, og på både 100, 200 og 400 fri, så har hun raskeste tid uansett alder. 

Sanne Furesund Grimeland (07) fortsetter også fra siste stemne i Bergen med å knuse sine personlige rekorder. Den ferske 400 fri persen sin senker hun ytterligere 32 sekunder, og kommer under 7 minutter for første gang. Hun forbedrer seg også med 30 sekund på 200 medley. Totalt er det ca eit og eit halvt minutt forbedring på Sanne på Eid i helga.

Vilde Scheflo Kvåle, Petrikke Monsen og Jenny Bjørkhaug (alle 07) svømmer også dei meget bra, og forbedrer seg på mange øvelser. Desse fem 2007 jentene utgjør ein meget lovende stamme av jenter som er på vei til å gjere at klubben kan sjå lyst på framtida med tanke på rekrutering av jenter til svømminga. I klubben har det i lengre tid vore stor overvekt av gutter, men med fleire jenter på veg opp, så begynner det å se lyst ut. med 11 jenter og 17 gutter, så er tida da vi akkurat klarte å stille eit mix lag på stafett endelig over.

Artur Grzebieluch (04) gjorde også ein meget god prestasjon på 100 fri. Han symde den med mindre en 10 pust gjennom heile øvelsen. Første pustinga kom etter 35 meter, og når han får til slik svømming, så blir det pers. Han persa med 2,5 sekund, og er snart oppe på tidene til dei andre 04 gutta som har holdt på med svømming mykje lengre. 

Stafettane på lørdagen, 4x50 fri, blei av den spennande sorten både for jenter og gutter. Laga til Førde var satt opp som jevne lag på papiret, og det blei også veldig jevnt i bassenget. Førde sine to jente lag låg nesten heilt likt i tet ved venksling før siste etappe, og dei kjempa alt dei kunne for å komme først i mål. Eid hadde sterke Siri Kråkenes på siste etappe, og hun gjorde kort prosess og tok heat seieren for Eid, etter at hun hadde henta inn ledelsen Førde jentene hadde opparbeida seg. Volda sine jenter som symde i det første heatet tok førsteplassen på øvelsen, og dermed så endte Førde jentene opp med ein flott bronse medalje. På gutte stafetten så vart det enda jamnare. I finale heatet så tok Førde sine lag oppskriftsmessig ledelsen fra start og etter tre etapper så skiller det berre 1 sekund mellom Førde 1 og 2, medan Eid er 4 sekund bak Førde 2 som leier ut på siste etappe. Daniel Vindfjell fra Eid setter på ein voldsom turbo og hentar inn Førde 2 rett før mål, men Førde 1 har gått opp i ledelsen og i mål så vinner Førde 1 med 3/10 forran Eid med Førde 2 på tredje plass 1.2 sekund bak Eid. Jamnare kan det nesten ikkje bli, og det gav meget god stemning i hallen og publikum fekk valutta for oppmøtet. Søndagens stafetter der gjorde Førde sine jenter på førstelaget kort prosess på resten av laga. Sjølv om Eid åpna 5 sekund fortare enn Førde på første etappe, så var laget sitt snitt veldig bra, og Førde kom i mål 23 sekund før Eid og tok dermed gull på denne øvelsen. Guttane leverer igjen ein meget solid stafett og selv om Eid får sin revansj fra lørdagens knepne tap, så tar Førde heim sølv og bronse på 4x50 medley. Det skiller berre 2 sekund mellom dei to Førde laga.

Inn mot LÅMØ, så fekk fleire av 2009 modellane nye tider registrert. av 2008 modellane så fekk Kaja Johannesen Skrede to nye tider til LÅMØ, og no gjenstår det berre 400 fri og 100 fly før ho er klar. Vilma Guldhav fekk godkjent tidene sine på 100 fly og 400 fri, så da er hun klar for LÅMØ. Sturla Nyhammer Myrhol fekk to nye tider på øvelsene 400 fri og 200 rygg, og mangler berre tider på 200 medley og 100 fly for å være klar. 

Rekruttane fekk også prøve seg på Eid begge dagane, og dei fekk til mykje bra symjing. Lørdagen var det også stafett, og alle fekk symje på lag. Det var mange gode tider og mykje glede å sjå blandt rekruttane. 

På bildet forklarer trenar Øystein Erland rekruttane på lørdagen korleis opplegget fungerer både med stafett og individuelle øvelser. Det er mange ting som skal lærast og repeterast. Dette er nokre av fremtidens symjarar i Førde.Grenselause idrettsdagar

Postet av Førde IL - Symjing den 2. Nov 2019

Førde IL Symjing fekk mulighet til å være med å bidra med symjeaktivitet under grenselause idrettsdagar i Førdehuset. Kristine Løvlie og Øystein Erland var med fra symjeklubben der dei hadde med seg fleire intresserte utøvere fra arrangementet. 

Fleire av deltakarane syntes at symjing var ein flott idrett, og fleire sa i ettertid at dei ynsjer å ha symjing som ein idrett dei kan fortsette med. 

For instruktørene så var dette ein litt ny utfordring etter at dei tok para symjeinstruktør kurset i høst, men det gjekk veldig fint, og dei syntes det var ein kjekk og inspirerende økt i bassenget. Mykje glede fra utøverane som gjorde heile økta til ein meget positiv opplevelse. Fleire av utøvarane fekk også lært seg nokre nye triks, og noken knekte også nokre små koder i vatn. Fleire av utøverane viser også at dei kan gå rett inn i konkurranse aktivitet om dei ynsjer dette. 

Symjeklubben skal no jobbe fremover med å få til eit tilbod til dei som ynsjer å drive med para symjing. Det har lenge vore eit ynsje fra klubben si side å ha dette tilbodet, og med dei tilbakemeldingane som kom i helga, så ser ein at det er interesse for dette, og at klubben må jobbe for å få lagt tilrette for slik aktivitet.


1 Kommentar

Søtt+Salt cup 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 27. Okt 2019

Tre av våre yngste approberte var i Bergen i helga og representerte klubben på Søtt+Salt cup i helga.

William Wergeland (07), Mathias Holme (08) og Bendik Håland (08) var gutane som symde i helga. Dei satte mange nye personlige rekorder, og tok fleire nye tider på kvalifiseringa til LÅMØ2020

William (midten på bildet) satte pers på alle øvelser, og forbedra seg med fleire minutt sammenlagt. På 400 fri forbedra han seg med 1 minutt og 5 sekund. på 200 medley forbedra han seg 10 sekund. på 200 fri blei det 34 sekund forbedring. Han symnde 8 øvelser i Bergen. William mangler no berre tid på 200 rygg for å være kvalifisert til LÅMØ2020.

Mathias (til høgre på bildet) persa med 17 sekunder på 200 medley, og symde inn til godkjent tid på både 100 fly og 400 fri, og dermed er han kvalifisert til LÅMØ2020 som vert arrangert i Førde i Mars.

Bendik (til venstre på bildet) persa på bl.a 400 fri øvelsen, som er ein av 5 LÅMØ øvelser. Han mangler no berre 200 bryst til LÅMØ, og den klarer han nok godt innafor fristen. 

Neste utfordring for klubben er Hauststemnet på Eid. Fram til da, så skal også Henrik Stubhaug til kortbane NM i Stavanger og svømme 50 bryst.NM-Ungdom 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 17. Okt 2019

I helga var fire av våre beste ungdommer på NM-ungdom i Bergen. Dei har kvalifisert seg til stemne via gode prestasjoner iløpet av det siste året. 

Dei fire er fv: Anders Scheflo Kvåle på 50 fri og 100 rygg, Henrik Stubhaug på 100 bryst, Simen Furesund Grimeland på 100 medley og Reinert Solheim Erland på 100 og 200 bryst, 50 fri og 100 medley.

Dei starta helga med å klinke til med ny klubbrekord på 4x100 fri. Den gamle rekorden fra 2014 blei slått med ca 3 sekund, og dei symde ca 6 sekund bedre enn påmeldt tid. Ny tid er 3:49:87 som også holdt til ein flott 18 plass. 

På første etappe symde Reinert inn til ny pers på 100 fri med tiden 58:01. På andre etappe symde Simen på 58:10, noke som er 2.7 sekund bedre enn sin personlige rekord. På tredje etappe symde Henrik på 58:21 som er 1.3 sekund bedre enn pers. På siste etappe, da speaker ikke hadde nevnt Førde ein einaste gang, så satte Anders på turboen. Svømte på fantastiske 55:55 som er 2 sekund bedre enn sin pers, men også mykje raskare enn dei som var på samme etappe. Speaker ble etterhvert oppmerksom på at Anders hadde satt opp farten og spiste ein etter ein av konkurrentane. Det var berre hundredeler som skilte fra ein heat seier, men det var utruleg god innsatts av heile laget og ein vel fortjent klubbrekord.

På dei individuelle øvelsane, så blei det ikkje noken nye personlege rekorder på noken, men Anders sin 50 fri på 25:97 var en meget bra prestasjon. Han var fattige 2/100 fra pers, men med vesentlig seinere reaksjonstid her enn da han satte pers. Dei andre gutane leverer tider som er gode, og dei har nok kjent litt ekstra på nervene også. Dette er god lærdom til videre sattsing, og vi gleder oss til Tromsø 2020.AdO Open 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 29. Sep 2019

Førde stilte med 12 svømmere på AdO Open i helga. Det resulterte i store personlige rekord forbedringer, UM krav og klubbrekorder.

Anders Scheflo Kvåle (05) satte to nye klubbrekorder på 50 og 100 rygg. På 50 rygg vart han den første i klubbens historie til å komme under 30 sekund med tiden 29:86. På 100 rygg fekk han 1:03:57, som er under UM kravet. Anders kom også på pallen på denne øvelsen.

Ludvik Guldhav (06) stod for stevnets største personlige rekord, da han på 1500 fri, svømte neste 2 minutter fortere enn sin forige rekord. Han fekk også mange gode forbedringer gjennom helga på fleire øvelser. 

Jentene som var med på turen, Vilma Guldhav (08) SanneFuresund Grimeland (07) og Ingrid Vegsund (05) svømte også veldig bra. Dei forbedra seg på mange øvelser, og dei viser stor fremgang. Bendik Håland (08) er ein av dei i klubben som har økt trenings mengden sin i haust, og han har også fått gode resultater av treninga. Han spiser seg innpå kravet for å komme seg inn i B gruppa, og det er nok berre eit tids spørsmål før det skjer. 

på bildet: Ingrid, Sanne, Vilma og Bendik. 

2004 guttene, Oscar Eliassen Fink, Simen Furesund Grimeland, Oliver Øksland og Reinert Erland fekk alle til noen veldig gode tider på fleire øvelser. Simen, Oliver og Reinert kvalifiserte seg til mange finaler, og Både Simen på 200 rygg og Reinert på 50 bryst, kom på pallen.

Henrik Stubhaug (03) fekk også fleire finalar, og på 100 bryst fekk han pallplass med tiden 1:10:82

Trenar Øystein Erland, symde 1500 fri, og forbedra sin nylige personlege rekord fra Førde stemnet med 19 sekund. 

Førde il Symjing var ein klubb på stemnet som var godt synlig på alle øktene, og fekk vist seg skikkelig fram. Neste stemne på kalenderen er UM i Bergen 18-20 oktober. Førde stemnet 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 15. Sep 2019

Førde stemnet var høst sesongens første test for symjarane våre. Dette stemnet er brukt som eit start stemne for sesongen, og ein får vite kor ein står i forhold til formen. Allikevel, så blei det satt veldig mange personlige rekorder, klubbrekorder og det blei tatt UM krav.

To største prestasjonene i helga var utvilsomt Simen Furesund Grimeland (04) og Anders Scheflo Kvåle (05) sine tider på 100 medley og 50 fri som gav dei UM krav. Simen svømte 100 medley på 1:06:20 som er tangering av UM kravet, og Anders svømte 50 fri på 25:95 som er 15/100 bedre enn UM kravet. Tida til Anders er også den nest raskeste 50 meter tida i sin årsklasse i Norge. 

Sunniva Skrede Hallanger (07) er også ei av mange som har imponert i helga. Ho var einaste jente på 1500 meter, og svømte inn på sterke 22:40:84. Det er ein meget god tid for den unge damen. Og med tanke på at det er første gang hun svømmer distansen, så er dette en meget god start. 

Førde stilte med 34 deltakere, og det var veldig mye fremgang blandt dei yngste. Dei eldste symjarane gjer også sine saker bra, og får ein del perser, men dei har mykje trening i kroppen, og satser mot større stemne seinare i haust.

Klubben sette også to nye klubbrekorder. På 4x100 fri sette gutane ny rekord med tida 3:55:75 Jentene svømte inn til ny rekord på 5:19:97

Neste oppgave for symjarane er AdO open om to veke. Da skal dei forbedre 200 meter fri tida si slik at vi kan stille stafett lag på UM på 4x200 fri. Det mangler berre 1.85 sekund til sammen på dei fire som skal symje den, for at dei skal klare kravet. Dei er allereie kvalifisert på 4x100 fri.

Rekrutering til div funksjoner er også noke vi drive med, og i helga har Henrik Aamot (tv på bildet under) vert med på å lære seg det elektroniske tidtaker systemet.  

UM laget vi sender til Bergen i Oktober på bildet under.

På bildet: Anders S. Kvåle (05) Henrik Stubhaug (03) Simen Furesund Grimeland (04) Reinert S. Erland (04)

UM er eit ungdoms NM for dei som er mellom 13-16 år. Dei må kvalifisere seg med tider satt opp av NSF på utvalgte distanser.Langbane NM 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 4. Jul 2019

Henrik Stubhaug (03) deltok på 50 meter bryst i Drammen på langbane NM. Han symde på 32:34 som er ny langbane pers, og som gir solide 516 poeng. Henrik har vist stor styrke i langbane. NM har vert eit mål heilt sidan han kvalifiserte seg i vår, og noke han har drømt om å få være med i. Henrik er no på eit nivå han har jobba hardt for å komme på, og vi gleder oss til fortsettelsen. Dei andre symjarane i klubben er stolte over å få trene med Henrik, og han er eit forbilde for dei yngre symjarane.

No tar symjeklubben ein velfortjent ferie, også er dei klar igjen i veke 31 med trening og opplading med treningsleir i danmark i veke 32, før sesongen starter for fult med stemne i Førdehuset i september.AdO cup 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 16. Jun 2019

Førde stilte med 4 svømmere på helgens AdO cup. Stemnet er i langbane basseng. Dei fire var Sivert S. Verhage (02), Henrik Stubhaug (03), Reinert S. Erland (04) og Simen Furesund Grimeland (04).

Henrik svømte finale på 100 og 200 bryst på lørdag, medan på søndag kvalifiserte Henrik seg på 50 bryst. Der fekk han følge av Reinert på 50 bryst og Simen på 100 og 200 rygg.

Henrik har inne en stabilt god 50 bryst som er øvelsen han er kvalifisert på til NM, og svømmer to gode 50 metera under kravet til NM. Reinert svømmer ca på pers på flere øvelser, og er nære ett NM krav på 50 bryst. Sivert svømmer fri og fly øvelser, og gjør også gode tider rundt egen pers.

Simen forbedrer seg med 3 sekunder på 100 rygg finalen, og er berre eit halvt sekund bak klubbrekorden. På 200 rygg kommer han inn 0.6 sekund bak sin egen klubbrekord. 

på bildet dei tre finalistene fra stemnet: Henrik, Reinert og Simen.

No er det berre NM langbane igjen for Henrik i starten av juli, så er det ferie for klubben.
Årsklasse Mesterskapet 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 11. Jun 2019

I helga var Anders Scheflo Kvåle (05) og Reinert Solheim Erland (04) på Årsklasse Mesterskapet (ÅM) på Klepp. Dei vart kvalifisert fra LÅMØ resultatene, og er inne blandt dei 30 beste i landet i sin årsklasse. Begge to viste gode resultater på ÅM, og spesielt Anders fekk til nokre imponerende rekord løp. 

På bildet: Reinert bærer Anders som er meget fornøyd meg helgens innsats.

Første dag var det 400 fri og 100 butterfly. Begge guttene svømte 400 på ca samme tid som på LÅMØ. Ikke noe pers, men signalene viste at formen var bra. Anders testa ut å kicke mye første 200, for å forberede seg litt til rygg svømmingen seinare, og det skulle vise seg å være en god taktikk å teste det ut. 100 butterfly svømte Anders inn til ny LÅMØ/ÅM klubbrekord i 14 års klassen med tiden 1:05:75. Tiden gav Anders en 13 plass, som var den beste plasseringen hans på enkelt øvelse. Reinert svømte inn til 1:05:54 som er rett bak egen pers. 

Andre dag var med 200 bryst og 200 rygg. På 200 bryst, så svømte reinert inn på 2:38:29. Det er ett lite stykke bak pers, men holdt til en 11 plass på denne øvelsen, som også ble hans beste plassering på enkelt øvelse. På 200 rygg så svømmer Anders inn til den beste tiden oppnådd av ein symjar fra Sogn og Fjordane på LÅMØ/ÅM med tiden 2:20:91. Anders fekk litt oksygen mangel på slutten, og etter noen bananer, sjokolade, energy gel og cola, så kom han seg på beina og var tydelig fornøyd med egen prestasjon.

Siste dag med 200 medley, så svømmer Anders inn på 2:27:30 og perser med ca 3 sekund. Totalt ender Anders på en meget solid 16 plass. Reinert svømmer inn på 2:23:53 og tangerer egne pers. Reinert får en 19 plass sammenlagt. Oppsumert sportslig, så har klubben to gutter inne blandt topp 20 i landet i "alround NM" i sine årsklasser. Anders setter to  klubb/fylkes rekorder og tre personlige rekorder. Reinert er stabil rundt sine egne presonlige rekorder. 

Arrangementet var kjempe bra, og symjehallen på Klepp var en flott arena for stevner. Det var plass til publikum, og gode vrimmel områder. flott med flere skjerm områder der ein kunne følge stevnet LIVE. Med innsvømming på Bryne, så var det også mulig for dei eldste å få varme opp der uten å måtte svømme i kø. 

På fritiden, så ble det tid til noen opplevelser i området. For oss som bor innerst i en fjord bak masse fjell, så ble det selvsagt satt av tid til å nyte den vakre solnedgangen på fredag ved Borestranda. Søndag ble det en liten tur til Midgardsormen, og en tur til Obrestad fyr. 

På bildet: lite utdrag fra opplevelsene i helga.Førdesprinten 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 2. Jun 2019

Førdesprinten 2019 gjekk av stabelen med heile 39 approberte Førde symjarar. Med gråvær ute, så vart det ein perfekt helg innendørs. Det vart sett veldig mange personlege rekorder. Åstveit og BS/Åstveit stilte med A-gruppa si, og dei gjorde at Førdesymjarane fekk nokre sterke utfordrarar å bryne seg på, utanom dei som dei vanligvis møter på slike stemne. Det vart også tid til ei teknikk økt for alle deltakarane etter stemnet på søndag med Åstveit sin Christoffer Tofte Haarsaker som ledet denne.

Bestemannspremiene blei vunnen av Silje Rongevær Slyngstadli og Eirik Karlsen.

Foto: Alf Vidar Snæland

Ett lite resyme med høydepungter øvelse for øvelse følger.

50 bryst damer: Sunniva Skrede Hallanger (07) svømmer inn på 41:14, og perser med ca 7 sekund og tar gull på denne øvelsen.

50 bryst herrer: De tre raskeste Førdeguttene svømmer alle meget godt på denne øvelsen. Simen Furesund Grimeland (04) svømmer inn på ny pers med 33:68 og tar bronse på denne øvelsen. vinner av denne øvelsen gjør Reinert S. Erland (04) med tiden 31:83 og setter en etterlengtet ny pers. Tiden er også den raskeste uansett årsklasse. Henrik Stubhaug (03) svømmer også sin raskeste 50 bryst i kortbane, og kommer inn på 32:26 og tar gull på øvelsen. Det er godt at Henrik er i rute til NM i sommer på nettopp denne øvelsen.

100 medley for damer: 2007 jentene Vilde S. Kvåle, Jenny Bjørkhaug, Sanne Furesund Grimeland og Sunniva S. Hallanger setter alle noen solide nye personlige rekorder her. Sunniva tar gullet på øvelsen i denne klassen. 

100 medley herrer: Simen Furesund Grimeland (04) imponerer med en meget solid forbedring, og svømmer inn på sterke 1:07:47. Setter pers med ca 4 sekunder. Aksel Bjørkhaug (05) perser med heile 14 sekunder, og kommer inn på 1:26:46. Ludvik Guldhav (06) perser med ca 5 sekunder og kommer inn på 1:21:30 og tar tredjeplassen på øvelsen. Vetle H. Malterud (07) svømmer inn på 1:30:30 og tar gullet på øvelsen. Han perser med ca 3 sekund.

50 rygg damer: Maren V. Årdal (03) svømmer fort på denne øvelsen, og setter pers med ca 2 sekund, og kommer inn på 36:45. Stine Myrland (05) følger opp med en nesten like rask tid og kommer inn på 36:88. Hun tar gullet på denne øvelsen. Vilde S. Kvåle er den tredje jenta under 40 sekunder på 50 rygg, og vinner gullet i 2007 klassen med tiden 39:96

50 rygg herrer: Anders S. Kvåle (05) er nær å setter klubbrekord på 50 rygg med tiden 30:62. Anders tar gullet på denne øvelsen. Vetle H. Malterud tar også gullet med ein god 50 rygg på tiden 41:50

100 butterfly damer: Sunniva S. Hallanger tar gullet i 07 klassen med tiden 1:31:31. Det er pers med ca 10 sekunder.

100 butterfly herrer: Edvard Aamot (06) perser med ca 10 sekunder og kommer inn på 1:34:43.

100 fri damer: Stine Myrland (05) perser med over 3 sekunder og kommer inn på 1:10:00 Sunniva S. Hallanger (07) svømmer inn på sterke 1:13:25 og tar gullet.

100 fri herrer: Vetle H. Malterud (07) perser med ca 5 sekund og kommer inn på 1:16:45 og tar gullet. Aksel Bjørkhaug (05) perser med ca 10 sekund og kommer inn på 1:14:95 Anders S. Kvåle svømmer også veldig fort, og er nær å bryte minutts grensa. Han kommer inn på 1:00:27 og tar gullet. Simen F. Grimeland (04) perser også meget bra her og kommer inn på 1:01:15 Sivert S. Verhage (02) er den raskeste i klubben på 100 fri, og kommer inn på 57:22

4x50 fri mix, der tar Førde første plassen både for junior og senior. 

100 rygg damer: Det ble en tett duell mellom Maren V. Årdal (03) og Stine Myrland (05) Det skiller tilslutt 3/100 i favør Maren, som får tiden 1:21:35 og perser med 4 sekunder.

100 rygg herrer: denne øvelsen tilhører de to guttene Anders S. Kvåle og Simen F. Grimeland. Simen klokker inn på 1:06:62 medan Anders kommer inn på 1:07:19 Begge tar gullet på denne øvelsen. Ludvik Guldhav (06) perser med 11 sekunder, og kommer inn på 1:18:68

50 fri damer: Sunniva Skrede Hallanger (07) 31:83 Dette var nok den største prestasjonen av alle i heile helga. Det var en rå prestasjon av ei rå dame. 

50 fri herrer: Vetle Haram Malterud (07) vinner gullet med tiden 34:40 og perser med ca 2 sekund. Ludvik Guldhav (06) perser med ca 1 sekund og kommer inn på 31:81 og tar tredjeplassen. Anders S. Kvåle (05) perser og får tiden 27:00 Han tar gullet på denne øvelsen. 

50 butterfly damer: Sunniva S. Hallanger (07) får tiden 37:54, og med det den raskeste 50 fly damen i klubben uansett alder.

50 butterfly herrer: Simen F. Grimeland (04) perser med ca 2 sekund og kommer under 30 sekund for første gang med tiden 29:66 Sivert S. Verhage setter også ny pers og kommer inn på 28:27

100 bryst damer: Ingrid Levie Vegsund (05) perser med ca 12 sekunder og kommer inn på fine 1:45:25 Sunniva S. Hallanger (07) perser med ca 8 sekunder og kommer inn på 1:34:22 og tar gullet.

100 bryst herrer: Henrik Stubhaug (05) tar ny personlig rekord med tiden 1:13:20 og kvalifiserer seg til UM med denne tiden. 

4x50 lag medley damer: Førde sitt førstelag får ein tredjeplass med tiden 2:31:80

4x50 lag medley herrer: Førde sitt andrelag får ein andreplass med tiden 2:07:98Barnehagesymjing med symjeklubbane i Førde.

Postet av Førde IL - Symjing den 9. Mai 2019

Denne veka starta Førde IL Symjing i samarbeid med Neptuns Barn opp symjeundervisning for barnehageungar. Barnehagesymjing i regi av symjeklubbar har vore ein populær aktivitet i mange kommunar i landet, og endeleg har det komt igang i Førde. I samarbeid med instruktører fra Neptuns Barn, så har symjeklubben kunne tilby dette til fleire barnehagar i Førde. Tre av barnehagane som vart spurt har takka ja til tilbudet, og dei ungane får no ein kickstart på badesesongen i Terapibassenget. Dei tre barnehagane er Tusenfryd, Slåttebakkane og Sunde Barnehage.

Dei ungane som skal vidare i skulen etter sommeren vil nyte godt av at dei er vanntilvendt, og kan komme godt igang med symjeundervisninga i skulen. Det er ganske vanskelige kompetanse krav i barneskulen til symjekunnskap, og det er ikkje gitt at ein fjerdeklassing klarer symjeprøven. Målet med barnehage symjinga er å få flest mogeleg trygg i vatn, og om noken klarer å symje, så er det ein bonus. Å lære å bli trygg i vatn, kan være med å bidra til å hindre at barn drukner på badeferie, fisketur eller leik nær vatn. 

Symjeskuleansvarleg for Førde IL symjing, Øysten Erland, har eit mål om å kunne ha enda fleire barnehager på symjeundervisning, samt at klubben på sikt ønsker å ta over all symjeundervisning i den nye Sunnfjord Kommune med ein model på symjeundervisninga som dei brukar i Bergen. På sikt vil det også bety at klubben må ha ansatte, noko som også gjer til at det skapes flere arbeidsplasser i kommunen. Med ny symjehall, så vil dette være mogleg å få til. 
Marienlyst Open 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 5. Mai 2019

Førde IL Symjing sendte tre symjarar til Drammen på Marienlyst Open. Dette er eit langbane stemne, og målet med stemnet var at dei som var nær NM krav, skulle få konkurrere meir i langbane. Det gjenstår eit langbane stemne igjen før kvalikk fristen til NM går ut. 

Henrik Stubhaug (03) som er kvalifisert til NM på 50 bryst, fekk til ein ny god 50 bryst der han var berre 17/100 bak sin ferske tid fra BSF. Han kvalifiserte seg med 32:67 til finale. I finalen kom han inn på 32:90, så da har han levert 3 stabilt gode 50 metera den siste tida. 

Reinert S. Erland (04) har ein litt tung periode, men får til nokre gode resultat. Han tangerer poengpersen på 100 fri, og får til ein bra 50 fly som siste øvelse. Reinert tar med seg heim ein andre og ein tredjeplass fra Drammen.

Anders S. Kvåle (05) starter med ein god 400 meter, der han setter poengpers, og kommer under 5 minutter på denne distansen. Han disponerer løpet godt, og avslutter siste 200 raskere enn første. Han fortsetter med poengpers på 50 fri med tida 28:27. Ny poengpers på 100 fly med tida 1:08:56. Han setter ny pers på 100 fri med tida 1:03:38. på 200 rygg er han nær å tangere poengpersen sin. På siste øvelse 50 fly, så setter han ny pers med 3/100 på tida 29:28. Anders tar med seg heim ein sterk tredjeplass fra denne øvelsen i konkurranse med dei som er eit år eldre.

På bildet: fv Randi scheflo (lagleiar) Anders Kvåle, Henrik Stubhaug, Reinert ErlandBSF-2019 med Jr NM krav til Henrik Stubhaug

Postet av Førde IL - Symjing den 7. Apr 2019

Ett stevne med 860 deltagere fra 13 år og oppover. Flere av de største internasjonale stjernene. Alt fra Verdensrekord holdere med OL og VM medaljer til de som akkurat har blitt approbert. Finaler som blir vist direkte på Eurosport, med så høyt nivå for å kvalifisere seg, at en må være på landslags nivå for å ha sjangs. Flere av finalene var uten norske deltagere, rett og slett fordi nivået på deltagerne fra utlandet var vanvittig høyt. I flere av finalene, var ingen av deltagerne under 20 år. Førde stilte med eit ungt mannskap, og når dei får stå side om side med verdens beste svømmere i call room, så føler en at en er med på noe virkelig stort. Alle vet at Finaler er uoppnåelig, men det viktigeste er å få en god opplevelse, og gjøre sitt beste. Når dei store stjernene svømmer på tider som er årsbeste i verden, setter nasjonale rekorder, og kvalifiserer seg til VM, så ser ein at èn dag, så kan ein sjølv være der, med masse trening og tolmodighet. Å konkurrere i langbane når en omtrent aldri trener på det, er en utfordring. 50 meteren er jo bare å krumme nakken, bevege hender og bein så fort en kan til en treffer veggen på andre siden. For noen er det ganske greit å slippe den vendingen, en kan bare knuse til, til det er tomt, eller veggen kommer. 

Førde stiller med 9 svømmere.

Magnus Johan Bøe og Ludvik Guldhav (begge 06) får sin debut på BSF. De får til flere gode øvelser, og setter både personlige rekorder, og får noen gode tider i langbane, som er poeng rekorder i forhold til sine 25 meters tider.

Anders Scheflo Kvåle (05) får også til mye bra. Spesielt på 50 fly, så kommer han inn på fine 30:07. Med litt tilbakemelding på noen enkle justeringer, så vil han prøve seg en gang til på 200 medley. Han fåt til en mye bedre oppgang på starten, og gir gass. Kommer over på 29:31, og selv om resten av 200im blir litt påvirka av den harde åpningen, så kommer han likevel inn til poengpers på øvelsen. 

Artur Grzebieluch, Simen Furesund Grimeland og Reinert Solheim Erland (Alle 04) får også til mye bra. Dei perser på flere øvelser, og Reinert setter også 3 klubbrekorder. Reinert er kvalifisert til A-Flight alle dager, så han må opp tidlig, og får noen lange dager i hallen. Reinert får til noen veldig gode tider, og nærmer seg UM krav på flere øvelser Han setter junior rekord på 50 rygg, og junior og senior rekord på 400im. Simen setter også klubbrekord, både junior og senior rekord på 200 rygg langbane. Simen var også med på A-Flight på denne øvelsen.

Maren Vinjevoll Årdal og Henrik Stubhaug (Begge 03) starter bra, og får en fin stigning iløpet av helga med mange gode tider. På søndagen så klaffer alt for Henrik, og han svømmer inn til 32:50 på 50 bryst, som kvalifiserer han til Jr NM Langbane i sommer. Det er så mye som ligger bak den prestasjonen, at han ikkje klarer å holde tårene tilbake. På bildet: Henrik Stubhaug

Sivert Solheim Verhage (03) får til mye bra i helga. Han er også kvalifisert til A-Flight på fredagen. Han forbedrer sin egen klubbrekord på 200 fri og tar ny klubbrekord på 200 fly. Tida er så bra, at han også setter ny rekord for kortbane, på langbane. Sivert også er veldig nære Jr NM krav, og med god trening fremover, uten skader og sjukdom, så bør det meste ligge tilrette for at han slår følge med Henrik til Drammen i Juli.LÅMØ Vest 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 17. Mar 2019

LÅMØ Vest 2019 ble en helg med mange inntrykk. Klubben reiste med 12 symjarar til Karmøy, for å delta på den årlige LandsdelsÅrsklasse MØnstringa. Dei beste fra Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane møttes til dyst i 5 øvelser. I Norge er det 5 regioner, og dei 30 beste etter dei 5 stemna i kvar årsklasse 13-16 år, blir kvalifisert til ÅM i Juni, der dei møtes på dei samme øvelsene for å kåre ein lands vinner sammenlagt.

Dei to 2008 deltakarane Agathe hvidsten og Bendik Håland setter begge tre personlige rekorder. Dei var med på sitt første LÅMØ, og det er ganske skummelt å varme opp og delta på ein slik mønstring. Dei opplever over 300 svømmere i bassenget på ein gang, og det er som ei kokende gryte med bobler og svømmere rundt om heile tida. Dei har fått ein fin erfaring, og dei har fått kjenne på mesterskap følelsen.

Vi hadde fire 2007 deltakere. tre jente: Vilde Scheflo Kvåle, Jenny Bjørkhaug og Sunniva Skrede Hallanger. Dei gjorde sine saker veldig bra. Jenny var veldig uheldig å fekk eit mulig brudd i ein finger under oppvarminga, så ho har svømt med teipa finger i helga. Ho klarte allikevel å perse på 4 av 5 øvelser. Jenny har vist at ho er ein tøffing som tåler en trøkk. Vilde har også svømt veldig bra. Ho også perser på 4 av 5 øvelser, og setter ny LÅMØ klubbrekord i 12 års klassen på 200 rygg med tiden 3:09:74. Sunniva har gjort noen fantastiske tider i helga, og sitter igjen med 3 LÅMØ klubbrekorder i 12 års klassen. Ho tar rekorden på 400 fri med tida 5:40:50. På 200 bryst er den nye rekorden no 3:34:45, og på 200 medley er den nye rekorden til Sunniva 3:13:40. Ho perser på alle øvelser, og klatrer fra 21 plass, til 14 plass på rankingen fra før stemnet. Vetle Haram Malterud var den einaste guten vi hadde i 2007 klassen. Han setter også pers på alle sine øvelser. Vetle klatrer fra 15 til 9 plass på rankingen, og og han har så absolutt en lysende framtid i svømminga. Vetle er den tredje best plasserte Førde symjaren etter stemnet.

I 2006 klassen hadde vi med oss Ludvik Guldhav. Han setter pers på alle sine øvelser, og ender på 16 plass sammenlagt. Han imponerer stort på 100 butterfly, 200 bryst og 200 rygg, der han får full klaff, og forbedrer allerede sine ganske ferske personlige rekorder ein heil del. Dette ser veldig lovende ut for Ludvik fremover.

I 2005 klassen har vi Anders Scheflo Kvåle. han har som ett høyt hengende mål, å komme inn bland dei 30 beste som får komme til ÅM. Han er nr 36 på landsrankingen før LÅMØ. Han starter fredagen med 400 fri, og har nok ikkje blitt heilt kvitt ein skikkelig forkjølese, som hang godt i dagen før. Han kommer inn rett bak sin egen pers. Lørdag og søndags øvelsane skal gå mykje bedre. på 100 fly, så knuser han til, og overasker noe vanvittig med ny LÅMØ klubbrekord i 14 års klassen på 1:07:72. På 200 bryst perser han med 4,5 sekund. På 200 rygg, så er han i heat 2, bane 4. Det er 4 heat, og de antatt beste kommer i siste heat. Anders åpner fantastisk, Kicker ut fra start, og lager en luke til de andre ganske raskt. Anders svømmer en fantastisk 200 rygg, og med en kunsende avslutning, så er det tilslutt berre to stk fra finale heatet som klarer å komme inn før Anders. Dermed får han sin første LÅMØ medalje, noe som gjer han hoppende glad. Han setter også ny LÅMØ klubbrekord i 14 års kalssen, og samtidig slår han også Kristoffer Dolve Birkeland sin tid fra 2008 på LÅMØ med ca 4 sekund, og dermed er dette den beste tiden en svømmer fra Sogn og fjordane har prestert på 200 rygg i 14 årsklassen på LÅMØ. Anders setter også pers på 200 medley, og ender som nr 7 i sin årsklasse sammenlagt. Han klarer også å komme inn topp 30, og er klar for ÅM. 

På bildet: Anders er hoppende glad for sin bronsemedalje på 200 rygg.

I 2004 klassen, så har vi Oliver Øksland, Simen Furesund Grimeland og Reinert S. Erland. Dei tre gutane får ikkje til 400 fri på fredagen, og etter ein liten pepptalk på kvelden som handler om oppvarming, motivasjon og hva vi holder på med, så blir det andre boller på lørdag og søndagen. Guttene tar oppvarmingen seriøst, noe som sprer seg til resten av gruppa. Dei presterer veldig bra på resten av øvelsene sine. Oliver får tre personlige rekorder. Simen får ein ny persoling rekord, og på 200 rygg, som han ikkje setter personlig rekord på, så er han allikevel så sterk, at han setter ny LÅMØ klubbrekord i 15 årsklassen. Reinert får til ein fantastisk 100 fly på 1:04:59. Det er ny LÅMØ Klubbrekord i 15 års klassen, og holder til en overraskende bronse på denne øvelsen. Han setter pers på 4 øvelser, og klarer med ett nørdskrik å ta tredjeplassen sammenlagt. Reinert er også godt inne på topp 30 listen over dei som kommer til ÅM.

På bildet: Reinert har motatt sin premie for tredjeplassen sammenlagt.

2003 klassen har vi Henrik Stubhaug. Han setter årsbeste på alle øvelser, og perser på 200 rygg. Henrik svømmer sitt siste LÅMØ. Han avslutter med ett stort smil, og reiser heim med en god følelse over å ha prestert bedre enn på lenge.

Oppsummert er vi veldig fornøyd. To stk til ÅM er veldig bra. To medaljer på individuelle øvelser er bra, og tre stk svømmere på topp 10 sammenlagt i sine årsklasser. 8 LÅMØ klubbrekorder, hvorav en er fylkes rekord.
LÅMØ Vest 2019 troppen

Postet av Førde IL - Symjing den 14. Mar 2019

Troppen til Førde IL Symjing som er klar for LÅMØ Vest er på plass på hotellet i Haugesund. De er spente på hva de kan få til i Karmøyhallen. Innsvømminga er unnagjort, og svømmerne har gjort seg kjent med konkurranse arenaen. 

Svømmerne som representerer Førde på LÅMØ Vest er:

2008: Agathe Hvidsten og Bendik Håland.

2007: Vilde Scheflo Kvåle, Jenny Bjørkhaug, Sunniva Skrede Hallanger og Vetle Haram Malterud.

2006: Ludvik Guldhav

2005: Anders Scheflo Kvåle.

2004: Oliver Øksland, Simen Furesund Grimeland og Reinert Solheim Erland.

2003: Henrik Stubhaug.Masters-NM 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 10. Mar 2019

Førde IL Symjing deltok i helga på Masters-NM i svømming i Bergen. Førde stilte med 6 symjarar, den største troppen noen gang, og for første gang med stafettlag. Det var fire damer, og to herrer som deltok. 

På bildet: fv. Randi Scheflo, Sissel Leth-Olsen, Elisabeth Mundal, Øystein Erland, Gizem Ates og Aart Verhage.

I forkant av stemnet, så hadde vi nokre medalje sjangser utifra startlistene, men det måtte kjempes for dei. 4 av deltakarane var debutanter på masters nivå også. 

54 klubbar deltok, og Førde endte opp som 22 beste klubb. Vi tok heile 10 medaljer. Aart Verhage ble den store medalje grosisten med 1 gull, 1 sølv, og 2 bronse.  Øystein Erland tok tre medaljer, 1 sølv og 2 bronse. Gizem Ates tok 1 sølv og 1 bronse. Sissel Leth-Olsen tok 1 bronse. Vi hadde ingen disk gjennom helgen, som også er en bra prestasjon. Det var knytta litt spenning til bl.a ryggsvømminga i hallen med det skeive taket, men det løste dei som svømte rygg veldig bra.

Det var ein tett og jevn innbyrdes duell i klubben mellom Øystein Erland i klasse D og Aart Verhage i Klasse G. Dei var påmeldt mange av dei samme øvelsane og Aart svømte dei fleste gangane nokre heat før Øystein. Aart satte standarden med knallgode tider, som Øystein måtte slå. Kvar gang gjekk det akkurat, men det var nære på mange ganger. På 400 fri, svømte dei i samme heat, og Aart ledet ganske lenge. Men på siste 25, så hadde Øystein ein sluttspurt som skilte dei to i Øysteins favør. Begge to hadde som mål å komme under 30 sekund på 50 fri, og da Aart svømte på 29:18 så fekk Øystein noe å gruble på. Rett før, så hadde ei anna slektning av Øystein svømt inn til ny Europarekord på 50 fri, Elin Knag (BSC) på sin 60 års dag på tiden 29:83, og Øystein ville jo være best i familien av masters svømmerne, men også best i klubben av dei gamle gutta. Han klarte det akkurat, og med en flott avslutning, så svømte han inn på 29:03

Sissel Leth-Olsen overraska både oss, og seg sjølv med veldig imponerende tider i forhold til det som var forventa. Ho hadde ein meget god flyt på alle sine starter, og blei belønna med ein bronsemedalje på 200 fri med tiden 2:36:54.

Randi Scheflo, Elisabeth S. Mundal og Gizem Ates var dei tre andre damene, og dei fekk også mykje bra til Gizem svømte sin aller første 200 rygg, noen sinne, og endte opp med Sølvmedalje. Randi forbedra sine personlige rekorder som var satt på Eid forige veke, og det ganske kraftig. Elisabeth svømte også flott etter sin tvillingfødsel i fjor, og på sin siste start på stafetten, så svømmer hun på 34 sekunder på sin etappe, som er den raskeste 50 fri hun har svømt på lenge.

Før 4x50 fri mix som var siste øvelse, så seie Aart at vi kan klare å komme under 2:10 om alle presterer max av hva de har gjort til no i stevnet. Vi tenker tanken at det hadde vert gøy, men vet at det må max innsats av alle for å få det til. Øystein på første etappe slår til med 28:89 og setter med det også ny pers. Gizem og Elisabeth svømmer også fortere enn de har gjort før, og Aart avslutter med 28:86 på siste etappe. Når vi ser at det står 2:09:04, så jubler vi som om vi har vunnet øvelsen. Det var kanskje høydepunktet og ett verdig punktum for en fantastisk helg. Førde har kommet for å bli i masters verden, og vi skal jobbe videre for å bli flere og bedre.Vårduppen 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 3. Mar 2019

Rekord deltaking på Vårduppen på Eid med heile 46 påmeldte symjarar fra Førde, både approberte og uapproberte. 33 approberte symjarar deltok fra Førde, og dei gjorde sine saker veldig bra. Det vart sett ein ny klubbrekord på 4x100 fri mix med tida 4:20:00. På laget deltok Reinert S. Erland(04), Sunniva S. Hallanger(07), Sivert S. Verhage(02) og Maren V. Årdal(03).

Individuelt hadde Førde heile 5 seniorar på start. Dei hadde sin general prøve før NM-Masters neste helg. Dei fekk ein del svar på kor dei ligg form messig. Det var ein del lyspunkt å se, som viser at treningen har gitt efffekt. Litt rusten start teknikk som må forbedres, og litt mer fart, så blir dette bra.

Hans Fredrik Laache (97) gjorde comeback i bassenget, og viste dei yngre guttane at han ikkje har gløymt gamle kunster. Han starter med 50 butterfly på fine 28:15, for så å gå på en sprekk på 100 fri etappen på stafetten, svømmer inn på 1:04. Etter pausen, så starter han 100 fri individuelt, og åpner på smått utruleg 26:56. Hans Fredrik kommer i mål på dagens beste tid på 56:19, og er like overraska som resten på hva som egentlig skjedde der.

Ein annan tidlegare symjar som også gjorde comeback var Fredrik Book Råheim (03) Han har vert instruktør i klubben for dei yngre barna etter at han hengte badebuksa på kroken, men etter at han overraska seg sjøl på ein trening der han prøvde seg på nokre sprinter, så fant han ut at han ville delta på 50 fri på Eid. Der fossa han inn på smått utruleg 27:32, som gjer at han er blandt dei raskaste aktive symjarane i klubben. Kva kan denne gutten få til med litt trening i kroppen?

Junior symjarane har stort sett forbedra seg på nesten alt dei har stil opp i. Dei har trent godt, og dei har no starta vårsesongen godt. Dei som skal til LÅMØ viser at formen er på vei, medan dei andre skal trene seg i enda bedre form til BSF i April.Rosesvøm og LÅMØ Kvalik

Postet av Førde IL - Symjing den 17. Feb 2019

Symjarane fra Førde har vert fordelt på to stemne i helga.

I Molde har Sivert Solheim Verhage(02) deltatt på Rosesvøm. Han var einaste fra Førde på dette stemnet. Sivert har trass skade den siste tida, klart å svømme veldig bra i Molde. Han forbedra sin egen klubbrekord på 200 butterfly. Den nye tida er 2:26:74. Han forbedra også 50 butterfly persen sin, som no er på 28:69. På 800 fri, så svømmer Sivert inn til sterke 9:07:45, som er rett bak sin egen pers. Han setter også ny pers på 100 fri med tiden 56:63.

Symjarane i Bergen (minus jentene) til venstre, og Sivert S. Verhage til høyre.

I Bergen har det vert LÅMØ kvalik. Førde stilte med 11 utøvere. 

To av dei var jentene Agathe Hvidsten (08) og Sunniva Skrede Hallanger (07) Agathe viser stor fremgang og starter med å forbedre seg på 400 fri med 1 minutt og 8 sekund. Hun fortsetter forbedringen i stor stil på alle øvelser. Sunniva var med på øvelsane lørdagen, og også hun forbedrer seg masse. 23 sekunder på 400 fri og under 6 minutter for første gang.

Guttane viser også bra form. Henrik Stubhaug (03) har svømt sine beste tider på lengre tid, og er på vei til å finne formen etter en del skade problemer. Han er nær sine personlige rekorder. Henrik svømmer inn to andre plasser i sin årsklasse.

2004 guttene Simen Furesund Grimeland, Nikolai Hvidsten, Artur Grzebieluch, Oliver Øksland og Reinert Erland har alle forbedra seg på mange øvelser. Simen tar heim ein overlegen seier med en av helgens største prestasjoner, når han klinker til på 200 rygg og slår inn på 2:24:82 og forbedrer sin egen personlige rekord med over 5 sekund. Simen tar også med seg to tredjeplasser fra 200 medley og 200 bryst. Nikolai perser på 4 av 5 øvelser, og kommer også under 5 minutter på 400 fri for første gang. Han tar mange nye LÅMØ poeng på dette stemnet. Artur forbedrer seg på 2 øvelser, og fortsetter den gode utviklingen han har vist fra sist stemne. Oliver svømmer sin beste 400 fri noen gang, og kommer inn på 4:50:53 og med ett godt disponert løp med jevne 36/37 runder, så får han også godt betalt for det på slutten. han perser på 4 øvelser og tar heim ein bronsemedalje. Reinert perser også på 4 øvelser, tar med seg 3 gull og to sølv. Hans beste forbedringer kommer på 400 fri, der han kommer inn på 4:30:72, og på 100 fly som går unna på 1:06:79. 

I 2005 klassen har vi Sondre Hansen Kriken og Anders Scheflo Kvåle. Sondre forbedrer seg på 100 fly, og ligger nær sine personlige rekorder på resten. Han har komt tilbake fra sykdom, så han kommer nok sterkere når han får mer trening i kroppen. Anders står for flere store prestasjoner. han overrasker veldig på 100 butterfly, og klasker til med 1:11:12. Han forbedrer seg på alle øvelser, og svømmer 200 bryst under 3 minutter, og 400 fri under 5 minutter. Anders får en gull, en sølv og en bronse med seg heim fra stemnet. 

Andreas Hvidsten (06) tar med seg to gull og to bronse heim til Førde. Han forbedrer seg på 400 fri, og nærmer seg 5 minutters grensen. Andreas er i rute til LÅMØ, så når vi kjem til Karmøy i Mars, så er nok formen enda bedre.Taremaresvøm 2019

Postet av Førde IL - Symjing den 3. Feb 2019

Årets første stemne på terminlista var i Brattvåg. Førde stilte med ni symjarar inkludert ein senior. Det var mykje god symjing, og to til som har kvalifisert seg til LÅMØ Vest 2019. Dei yngste symjarane har fått veldig fart på sakene, og alle reiste heim og var godt fornøgd. Arrangementet var meget bra, og Brattvåg er ein plass ein kan reise til fleire ganger. 

Med til Brattvåg: fra venstre: Vetle Malterud, Oliver Øksland, Vilma Guldhav, Reinert Erland, William Wergeland, Øystein Erland, Artur Grzebieluch, Bendik Håland og Ludvik Guldhav.

Vilma Guldhav(08) var einaste jenta fra klubben som var med til Brattvåg, og ho debuterte som approbert. Ho gjennomførte øvelsene sine veldig bra, og satte mange nye og solide perser. Ho svømte alle 50 meterane + 100 fri og bryst. på 50 fri, så kom ho under minuttet for første gang, og svømte inn på 51:40.

William Wergeland(07) debuterte også som approbert. Han svømte alle LÅMØ øvelsene og fekk alle med godkjent tid. Han har spesielt bra bryst og fly svømming, noke som kom til syne på medleyen. På sin første 200 medley, så kommer han inn på 3:50:93.

på bildet: William Wergeland svømmer bryst.

Vetle Haram Malterud (07) er som ein rutinert svømmer å rekne til tross sin unge alder. Han har vert med på mange stevner etterhvert og leverer i toppen i sin årsklasse. Vetle vinner alle distanser han deltar på, bortsett fra på 200 rygg, der han gjekk på ein disk. Vetle perser på nesten alt han svømmer, og forbedrer seg inn mot LÅMØ.

Bendik Håland (08) svømmer også veldig bra på fleire øvelser. Han får også godkjent tider inn mot LÅMØ, så no er han også klar for det. Bendik svømmer mange bra øvelser, men overasker stort på 50 fri med ein knall pers på ca 3 sekund, og gjentar den gode trenden på 50 fly med å komme under minuttet for første gang, og kommer inn på 56:52. Bendik vinner to av øvelsane sine.

Ludvik Guldhav (06) har vist stor framgang i helga. Han starter helga med å forbedre seg med 10 sekund på 400 fri, svømmer under 3 minutt på 200 rygg for første gang, perser med 13 sekund på 200 medley og kommer også der under 3 minutt. 100 butterfly forbedrer han seg med 4 sekund, og på 100 medley, så perser han med nye 10 sekund. Han fekk virkelig fart på medley svømminga, hvor mye av nøkkelen låg i å finne rytmen på fly svømminga. på 200 bryst så svømmer han inn til en fantastisk bra tid på 3:14, som er forbedring med 14 sekund. 

Dei tre 2004 guttene Artur Grzebieluch, Oliver Øksland og Reinert Erland setter også fleire perser. Artur forbedrer seg masse på 200 rygg, 100 fri. Oliver klarer å komme under 5 minutt på 400 fri, og under 3 minutt på 200 bryst. Reinert forbedrer seg på 400 fri med ca 3 sekund, og på 100 fly og bryst med nokre tideler.

Senior Øystein Erland prøver seg på 800 fri, kommer inn på godkjent 11:17. Svømmer også 50 og 100 fly, og konstaterer at Masters NM formen er på vei.

Førde stiller med stafett lag på både junior og senior. Juniorene får to tredjeplasser, medan seniorene får to første plasser, noe som gir gull til dei tre yngste i klubben som var med til Brattvåg siden dei svømte på seniorlanget ilag med den einaste senioren. Ny symjehall i Førdehuset

Postet av Førde IL - Symjing den 18. Jan 2019

Måndag 14.01.19 vart ein milepæl nådd. Førde kommune mottok førehandsgodkjenning av tilsagn om spelemidlar frå Kulturdepartementet. 

Planane som ligg til grunn for søknaden, oppfyller dei krav som er sett av særidretten for konkurransebasseng. Dette betyr igjen at det kan søkjast om spelemidlar i tråd med førehandsgodkjenninga. 

På grunn av at dette er eit interkommunalt anlegg, kjem og eit særskilt tilskot på 30%, av ordinært tilskot i tillegg.

Dette vil kunne utløyste totalt ca 30 mill. kroner i spelemidlar

Konkurransebasseng ved Førdehuset - Førde kommune - idrettsfunksjonell førehandsgodkjenning

Nybygg symjehall

Neste steg er å få symjehallen inn i økonomiplanen, så no ligg «ballen» hos våre folkevalgte.Ny utdanna stup og symje instruktører i Førde

Postet av Førde IL - Symjing den 13. Jan 2019

I helga har det vore høg aktivitet i klubben. To instruktører tok vegen til Bergen for å delta på stupinstruktør kurset i AdO. Det var Oscar Fink og Alver Brennersted. Dei har lenge hatt lyst å starte som stup instruktører, Derfor var det veldig bra at det vart arrangert eit instruktør kurs så tidleg på året, at ein kan komme igang med sesongen raskt. No venter ein berre på at det skal komme påmeldinger til kurset. Det kan ein melde seg på via denne linken stupekurs Førde il symjing 

Også dei nyutdanna begynner instruktørene har vert på kurs i helga. Saman med nokre meir erfarne begynner instruktører, og nokre instruktører fra andre klubber, så vart det arrangert videregående instruktør kurs i Førde lørdag og søndag. Førde utdanna 12 nye videregåande instruktører, og har no ein meget bra gruppe med godt utdanna instruktører med høg kompetanse. Så hvis ein ønsker at barna sine skal lære å symje, så er det berre å følge linken til symjekurs i Førde il symjing 

På bildet over er dei nye vidaregåande instruktørene, og på bildet under er dei nye stupinstruktørane.